4.793 vizualizări

Decizia Curții Constituționale, prezentată eronat de unele instituții media

Președintele Igor Dodon a rămas fără atribuția de a numi Ministrul Apărării. Această decizie a fost luată vineri, 20 octombrie, de Curtea Constituțională. Potrivit deciziei Curții, Igor Dodon a încălcat deliberat Constituția prin refuzul de a-l numi pe Eugen Sturza în calitate de Ministru al Apărării. Presa a difuzat pe larg anunțul Curții Constituționale, însă mesajul a fost „tălmăcit” diferit de jurnaliști. Astfel, Noi.md a titrat eronat: „Ultimă oră! Șeful statului a fost SUSPENDAT. Premierul sau spicherul vor numi ministrul apărării”. În aceiași cheie au relatat și jurnaliștii de la Omg.md:  „Dodon a fost înlăturat de la funcția de președinte”. Unimedia.info a relatat neutru și informativ:  „(video/update) Ultima oră: Igor Dodon a rămas fără atribuția de a-l numi pe Eugen Sturza în calitate de Ministru al Apărării”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Ultimă oră! Șeful statului a fost SUSPENDAT. Premierul sau spicherul vor numi ministrul apărării

Curtea Constituțională a satisfăcut astăzi solicitarea Guvernului privind instituirea interimarului funcției de președinte, informează NOI.md.
noi.md

(live/update) Ultima oră: Igor Dodon a rămas fără atribuția de a-l numi pe Eugen Sturza în calitate de Ministru al Apărării

Igor Dodon a rămas fără atribuția de a numi Ministrul Apărării. Decizia a fost luată de Curtea Constituțională.
unimedia.info

Додон отстранен от должности президента

Временно исполнять обязанности президента Додона будет либо председатель парламента Андриан Канду, либо премьер-министр Павел Филип.
omg.md