4.349 vizualizări

Cum vede presa dialogul post-electoral PSRM – ACUM?

Epopeea negocierilor post-electorale a continuat joi, 14 aprilie, cu o nouă rundă de discuții dintre reprezentanții PSRM și ai Blocului ACUM. De la întrevedere, care a avut loc la Parlament, au lipsit liderii celor tei formațiuni – Maia Sandu, Andrei Năstase și Zinaida Greceanîi. În urma discuțiilor, deputatul Ion Ceban din partea PSRM a declarat că partidul sa va veni cu un răspuns oficial vineri. Totodată, el a menționat că regretă faptul că „reprezentanții Blocului ACUM nu au analizat agenda socialiștilor”. La rândul lor, reprezentanții Blocului ACUM au insistat pe propriul pachet de legi, care prevăd „dez-oligarhizarea statului”, dar fără a crea o coaliție cu PSRM, iar deputatul PPDA, Alexandru Slusari, a reiterat opțiunea formării unui Guvern minoritar, în frunte cu Maia Sandu.

Cum a văzut presa de la Chișinău acest „dialog” post-electoral? Politics.md a pus accent pe disensiunile dintre negociatori și lipsa unor decizii: „Ceartă ca la ușa cortului! PSRM și ACUM au venit la discuții, s-au certat și s-au despărțit fără a ajunge la vreun numitor comun”. Jurnaltv.md, la rândul său, a relatat în cu totul alte culori despre evenimentul dat, titlul articolului punând, din start, într-o lumină pozitivă Blocul ACUM: „Discuții publice între PSRM și Blocul ACUM: Socialiștii vor coaliție și funcții, iar ACUM insistă pe agenda anti-oligarhică”. Agora.md a adoptat un stil neutru, fără etichetări și focusându-se pe agenda de priorități ale ambelor formațiuni. Vedeți mai jos selecția de știri.

Ceartă ca la ușa cortului! PSRM și ACUM au venit la discuții, s-au certat și s-au despărțit fără a ajunge la vreun numitor comun

Reprezentanii celor trei fracțiuni parlamentare au venit la discuții, s-au certat și s-au despărțit fără a ajunge la vreun numitor comun. Iar lidera fracțiunii socialiștilor, Zinaida Greceanîi a plecat de la întrunire înainte de a începe negocierile, supărată că n-au venit și omologii ei, Miaia Sandu și Andrei Năstase.
politics.md

Discuțiile ACUM și PSRM s-au finalizat. Ceban:„Dacă nu ne înțelegem, mergem spre anticipate” (VIDEO)

Reprezentanții blocului ACUM și ai PSRM s-au așezat, totuși, la masa de dialog. Aceștia s-au întâlnit la Parlament. De la întrevedere au lipsit însă liderii formațiunilor – Maia Sandu, Andrei Năstase și Zinaida Greceanîi.
agora.md

Discuții publice între PSRM și Blocul ACUM: Socialiștii vor coaliție și funcții, iar ACUM insistă pe agenda antioligarhică

La Parlament au avut loc discuții publice dintre blocul ACUM și socialiștii. Din partea blocului ACUM la discuții a participat Alexandru Slusari și Mihai Popșoi, iar a PSRM - Ion Ceban, Vlad Bătrâncea, Vartanean Gaik și juristul socialiștilor, Fadei Nagacevschi.
jurnatv.md