3.658 vizualizări

Cum a văzut presa de la Chișinău întâlnirea lui Igor Dodon cu Patriarhul Kiril

Aflat într-o vizită oficială în Rusia, președintele Igor Dodon a avut miercuri, 31 octombrie, o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril. La această întâlnire, Igor Dodon a fost decorat cu ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II, „pentru atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova”. Realitatea.md a sugerat că vizita amânată a patriarhului la Chișinău a fost substituită cu una la Moscova : „Dodon a găsit o doctorie pentru nerăbdare: S-a întâlnit cu Patriarhul Kiril… la Moscova (foto)”.  Sputnik.md a pus accent pe relația celor doi oficiali și, deși în titlu e menționat că Patriarhul Kiril i-ar fi oferit lui Igor Dodon un sfat, în textul știrii nu-l regăsim: „Dodon, față în față cu Patriarhul Kiril: Sfatul pe care i l-a dat Sanctitatea Sa”. TVR Moldova.md a relatat neutru și echidistant subiectul: „Igor Dodon, decorat de Patriarhul Kiril, pentru „sprijinul activ al iniţiativelor publice bisericeşti ale Bisericii Ortodoxe din R. Moldova””. Vedeți mai jos selecția de știri.

Dodon a găsit o doctorie pentru nerăbdare: S-a întâlnit cu Patriarhul Kiril... la Moscova (foto)

Președintele RM, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Patriarhul Kiril, la Moscova. În urma vizitei, aceștia au discutat despre ”sprijinirea valorilor spirituale și familiale în Republica Moldova”.
REALITATEA.MD

Igor Dodon, decorat de Patriarhul Kiril, pentru „sprijinul activ al iniţiativelor publice bisericeşti ale Bisericii Ortodoxe din R. Moldova”

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost decorat de către Patriarhul Kiril cu Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II, pentru atenţia acordată sprijinului activ a iniţiativelor publice bisericeşti ale Bisericii Ortodoxe din R. Moldova. Anunţul a fost făcut de către şeful statului, pe pagina sa de Facebook.
TVRMOLDOVA.MD

Dodon, față în față cu Patriarhul Kiril: Sfatul pe care i l-a dat Sanctitatea Sa

Șeful statului a discutat cu Patriarhul rus chestiuni cu privire la sprijinirea valorilor ortodoxe și familiale în Republica Moldova.
SPUTNIK.MD