3.638 vizualizări

Cum a văzut presa convocarea ambasadorului Rusiei la Ministerul de externe de la Chișinău?

Ministerul de externe de la Chișinău (MAIE) l-a convocat miercuri, 26 iulie, pe ambasadorul Rusiei, Farit Muhametşin, în legătură cu manifestațiile organizate în regiunea transnistreană cu ocazia a 25 de ani de la începutul operațiunii militare de menținere a păcii la Nistru. Potrivit MAIE, ambasadorului rus i s-a atras atenţia asupra „inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă”. Presa de la Chișinău a relatat pe larg despre acest subiect, iar titlurile știrilor au făcut diferența. Portalul Unimedia.info a recurs la o figură de stil, catalogând gestul diplomației moldovene drept o mustrare:  „Ambasadorului Rusiei la Chișinău, „tras de ureche” de MAEIE”. Aceeași abordare a avut-o și Argumentul.info: „Diplomația R. Moldova i-a arătat din deget Rusiei”. Europalibera.org a relatat echilibrat și neutru.

Ambasadorului Rusiei la Chișinău, „tras de ureche” de MAEIE: Relațiile moldo-ruse pot fi prejudiciate

Ministerul de Externe din Moldova i-a remarcat ambasadorului rus la Chișinău, Farit Muhametşin, inoportunitatea organizării în mod unilateral a unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă, invocându-se în acest sens faptul că astfel de acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse.
unimedia.info

Ministerul de externe de la Chișinău l-a convocat pe ambasadorul Rusiei, anunțându-l că organizarea manifestațiilor din regiunea transnistreană este inoportună

Ministerul de externe de la Chișinău (MAIE) l-a convocat pe ambasadorul Rusiei, Farit Muhametşin, în legătură cu manifestațiile organizate în regiunea transnistreană cu ocazia a 25 de ani de la începutul operațiunii militare de menținere a păcii la Nistru.
europalibera.org

Diplomația R. Moldova i-a arătat din deget Rusiei

Ambasadorul Federaţiei Ruse în R. Moldova, Farit Muhametşin, a fost convocat miercuri la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) în legătură cu preconizatele manifestaţii prilejuite de aniversarea a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii în regiunea transnistreană a R. Moldova.
argumentul.info