4.265 vizualizări

Cum sunt interpretate datele sondajelor de opinie?

Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat și Blocul electoral ACUM sunt cele trei formațiuni politice care au șansa de a escalada pragul electoral la alegerile din 24 februarie. Potrivit rezultatelor sondajului lansat marți, 29 ianuarie, de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, PSRM ar acumula 40,5% din voturile alegătorilor,  PDM – 15,9%, iar blocul ACUM – 15,7%. Aceste rezultate din debut de campanie electorală au fost intens mediatizate. A-tv.md a pus accent pe scorul obținut de PSRM, subliniindu-i șansele mari din viitorul scrutin. Evenimentul.md și-a concentrat atenția pe formațiunea plasată pe locul secund în sondaj: „ PDM continuă să crească în sondaje și a depășit deja ACUM”. PRO TV a calibrat rezultatele cercetării, fără a recurge la nuanțări și la favoruri electorale. Vedeți mai jos selecția de știri.

ОПРОС: Партия социалистов пользуется наибольшим доверием граждан

Партия социалистов Республики Молдова пользуется наибольшим доверием у граждан страны. Таковы данные опроса общественного мнения, проведенного Ассоциацией демографов и социологов.
a-tv.md

Trei formatiuni politice care ar imparti fotoliile in legislativ daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Politicienii care se bucura de cea mai mare incredere. Studiul efectuat de Asociatia Sociologilor si Demografilor

Trei formatiuni politice ar imparti fotoliile in legislativ, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Este vorba despre PSRM, PD si Blocul electoral ACUM. Asta arata datele unui sondaj efectuat de Asociatia Sociologilor si Demografilor, la comanda unui ONG de pe langa CSI.
protv.md

SONDAJ! PDM continuă să crească în sondaje și a depășit deja ACUM

Partidul Democrat din Moldova este peste blocul ACUM, format din PAS și PPDA, și pe locul doi în preferințele alegătorilor. Acest lucru rezultă din cel mai recent sondaj efectuat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova. Pe prima poziție sunt socialiștii.
evenimentul.md