3.824 vizualizări

Cum se vede în presă „bătălia” dintre Traian Băsescu și Igor Dodon

Judecătoria Chișinău a respins luni, 22 ianuarie, cererea de chemare în judecată a fostului președinte al României, Traian Băsescu, dând dreptate Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Astfel, fostul președinte român rămâne în continuare fără cetățenia Republicii Moldova, care i-a fost revocată în 2017 de Igor Dodon. Decizia instanței a devenit un breaking-news în presa de la Chișinău, așa că deși știrile nu s-au remarcat prin mari diferențe, titlurile au fost cele care au schimbat accentele. N4.md l-a prezentat pe Traian Băsescu drept „învins”, iar Actualități.md a accentuat că „Decizia lui Igor Dodon este legală”. Radiochisinau.md a relatat pe o notă echilibrată în care anunță: „Traian Băsescu rămâne în continuare fără cetățenia Republicii Moldova”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Traian Băsescu, învins în Instanță

Fostul președinte al Romaniei, Traian Băsescu rămâne în continuare fără cetățenia moldovenescă. O decizie în acest sens a fost luată, astăzi, de către magistrații Judecătorii de la Botanica. „Instanța de judecată hotărăște: Se respinge ca fiind nefondată cererea de chemare în judecată, înaintată de Traian Băsescu către Igor Dodon, președintele Moldovei, cu privire la anularea decretului președintelui Moldovei de retragere a cetățeniei moldovei”.
N4.md

Traian Băsescu rămâne în continuare fără cetățenia Republicii Moldova

Judecătoria Chișinău, sediul Botanica, a respins luni, 22 ianuarie, ca nefondată cererea fostului președinte al României de anulare a decretului președintelui R.Moldova, Igor Dodon, de acum un an, privind retragerea cetățeniei moldovenești.
radiochisinau.md

Decizia lui Igor Dodon privind retragerea cetățeniei RM lui Traian Băsescu, este legală

Astăzi a avut loc ultima ședință de judecată în cazul dosarul Traian Băsescu vs. Igor Dodon, privind anularea decretului de retragere a cetățeniei Republicii Moldova.
actualitati.md