3.437 vizualizări

Cum s-a văzut la televizor mitingul PSRM din centrul capitalei?

Liderii partidului Socialiștilor, precum și simpatizanții acestora au mărșăluit duminică, 18 noiembrie, pe străzile Capitalei. Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale s-au ținut discursuri și s-au lansat promisiuni electorale, printre care unele despre salarii și pensii de 600 de euro și, respectiv, 300 de euro, interzicerea unionismului și introducerea în școli a istoriei Moldovei. Televiziunile au acordat spațiu de emisie variabil acestui subiect și l-au reflectat foarte diferit. NTV Moldova a realizat trei reportaje, cu o durată de aproape 19 minute, în care a relatat pe un ton triumfalist promisiunile electorale ale socialiștilor, dar și opiniile oamenilor care susțin PSRM. Mai mult decât atât, în deschiderea jurnalului de știri, actualitățile au fost precedate de un spot cu o tentă vizibil electorală, în care era prezentat un vox-pop cu oameni ce criticau starea lucrurilor din țară, pe un fundal sonor cu muzică gravă și cu intertitluri speculative: „9 ani de sărăcie”, „9 ani de umilință”, „în ultimii 9 ani, Moldova a fost împinsă pe calea DISPARIȚIEI”. În același timp, Jurnal TV a acordat atenție participanților la protest, menționând pe ton critic că aceștia au fost aduși cu forța, însă a omis să informeze despre promisiunile făcute de socialiști de la tribuna din PMAN. ProTV a relatat pe un ton detașat și fără preferințe politice, neutru și echidistant, cu opinii pro și contra. Vedeți mai jos reportajele:

Uniți în jurul PSRM

Aproape de 60 de mii de oameni din toată țara au participat duminică la marșul antiguvernamental organizat de PSRM.
ntv.md

Socialiștii au organizat astăzi un miting de amploare în PMAN

Socialistii au organizat astazi un miting de amploare in Piata Marii Adunari Nationale, la care au criticat guvernarea si opozitia, dar au facut si cateva promisiuni inainte de alegerile parlamentare.
protv.md

Miting PSRM în centrul capitalei

Partidul Socialiștilor s-a lansat în campania electorală printr-un miting organizat duminică în centrul Chișinăului. Evenimentul a avut loc în prezența președintelui Igor Dodon, chiar dacă legea îi interzice acestuia să fie şi membru de partid.
jurnaltv.md