5.812 vizualizări

Cum a reflectat presa de la Chișinău intentarea unui dosar penal în România pe numele lui Vlad Plahotniuc

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc este vizat într-un dosar penal în România. Direcţia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Bucureşti a pornit o cauză penală, capetele de acuzare fiind constituirea unui grup infracțional, șantaj şi spălarea banilor. Cauza penală a fost pornită ca urmare a unui denunț depus de Veaceslav Platon, în care susține că, împreună cu Vlad Plahotniuc, Serghei Iaralov, Vladimir Andronache și alte persoane din anturajul liderului PDM, ar fi preluat pachete de acțiuni de la Victoriabank și Banca de Economii. Ordonanța a fost făcută publică, luni, 13 noiembrie în cadrul ediţiei speciale a „Cabinetului din Umbră” de la Jurnal TV. Majoritatea presei de la Chișinău a relatat despre subiect; doar instituțiile media afiliate PDM au omis știrea. Independent.md a notat în titlu pe o notă ironică: „Plahotniuc şi-a luat ţeapă de la Platon”. Jurnal.md a accentuat noutatea informației, menționând în titlu „Exclusivitate”. Mold-street.com a scos în prim-plan motivul intentării cauzei penale: „De ce în România a fost deschisă o cauză penală în baza unei plângeri împotriva lui Vlad Plahotniuc”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Plahotniuc şi-a luat ţeapă de la Platon: Afacerile de la Victoriabank, BEM, ASITO, Victoria-Asigurări şi Alfa Engineering, oferite procurorilor români care au deschis dosar penal pe numele oligarhului

Oligarhul și liderul Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc este cercetat penal în România. Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Bucureşti a deschis dosar pe numele acestuia, pentru constituirea unui grup infracțional.
independent.md

De ce în România a fost deschisă o cauză penală în baza unei plângeri împotriva lui Vlad Plahotniuc

În România se desfășoară o anchetă penală împotriva liderului Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, care a fost inițiată pe 17 aprilie 2017, în baza unei plângeri depuse încă în august 2017 de Veaceslav Platon.
mold-street.com

EXCLUSIVITATE: Plahotniuc este cercetat PENAL în România; Şeful PD, în vizorul DIICOT pentru constituirea de grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani

Oligarhul Vladimir Plahotniuc este cercetat penal în România! Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Bucureşti a deschis dosar penal, în care este vizat şeful PD, sub aspectul săvârşirii de constituire a unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani.
jurnal.md