3.693 vizualizări

Cum a reflectat presa cele două incendii de la Chișinău?

Un incendiu care a cuprins acoperișul Institutului de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei și altul, de la un centru comercial din capitală, au fost cap de afiș în știrile de vineri, 20 aprilie. Majoritatea instituțiilor media au oferit imagini foto și video de la locul incendiilor. La stingerea incendiului de la Institutul de Zoologie al AȘM a fost antrenată întreaga garnizoană de autospeciale și pompieri a municipiului Chișinău. Sputnik.md a relatat despre incendiu pe o notă care amplifică frica, folosind epitete: „Imagini apocaliptice”, „tablou apocaliptic … de parcă ar fi fost atacat cu bombe”. Deschide.md s-a axat pe numărul pe autospeciale și pompieri implicați în stingerea focului, în timp ce Unimedia.info a transmis imagini video de la locul incendiului.

Imagini apocaliptice: Chișinăul în foc și fum – așa nu l-a mai văzut nimeni

Imaginile care au fost făcute publice de internauți pe rețelele de socializare au proiectat un tablou apocaliptic: un fum negru și dens s-a ridicat deasupra cartierului, de parcă ar fi fost atacat cu bombe.
SPUTNIK.MD

(video) Imagini de la Institutul de Zoologie unde acoperișul a fost cuprins de un incendiu puternic

Un incendiu puternic a izbucnit pe acoperiul Institutului de Zoologie din sectorul Telecentru a capitalei. Nouă autospeciale luptă cu flăcările. Cel puțin așa ne-au comunicat cei de la Situații Excepționale.
UNIMEDIA.INFO

(VIDEO) Două incendii de proporții în capitală. Ce efectiv a fost antrenat în lupta cu flăcările

Peste 120 de pompieri și 18 autospeciale au fost antrenate astăzi în stingerea celor două incendii din capitală.
DESCHIDE.MD