6.183 vizualizări

Creditul rambursabil acordat de România, prezentat unilateral de jurnaliști

Vizita la Chişinău a premierului României, Dacian Cioloş, s-a numărat printre evenimentele preferate ale jurnaliștilor în ziua de joi, 25 august. Presa a relatat, în special, despre creditul rambursabil acordat Republicii Moldova de către  Guvernul de la Bucureşti și despre prima tranșă a acestuia, în valoare de 60 de milioane de euro. Titlurile știrilor s-au axat preponderent pe transparența folosirii creditului rambursabil şi au fost atât de diverse, încât au ajuns să fie părtinitoare: unele vădit pro-guvernamentale, altele – pe cealaltă extremă. La fel de unilaterale au fost şi ştirile propriu-zise unde, în funcţie de media, au fost prezente declaraţiile fie ale unui, fie ale altui premier. Vedeți mai jos rezultatul.

Cioloş atenţionează Guvernul RM că România va monitoriza intens cum sunt folosiţi banii din împrumut; „Furatul şi canalizarea banilor în altă direcţie poate funcţiona până la un punct”

Guvernul României urmează să monitorizeze utilizarea banilor din prima tranşă de 60 de milioane de euro din creditul rambursabil de 150 de milioane de euro. Potrivit prim-ministrului român Dacian Cioloş, vor fi aplicate diferite instrumente pentru ca executivul român să se asigure că banii sunt folosiţi corespunzător.
jurnal.md

Dacian Cioloş: Guvernul Filip este unul reformator

România rămâne fidelă sprijinului Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de prim-ministrul României, Dacian Cioloş, în urma întrevedeii cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.
publika.md

Dacian Cioloș despre creditul oferit de Guvernul român: „Eu sunt convins că Guvernul Republicii Moldova va juca transparență totală în privința utilizării acestor fonduri”

Primii interesați ca banii oferiți de România să ajungă la destinați și să fie bine folosiți sunt Guvernul Republicii Moldova și cetățenii moldoveni. Declarația a fost făcută de premierul român, Dacian Cioloș, în cadrul întrevederii sale de la Chișinău cu prim-ministrul RM, Pavel Filip.
hotnews.md