6.379 vizualizări

Congresmenii americani în vizorul jurnaliștilor de la Chișinău

Știrea despre rezoluția depusă în adresa Congresului SUA de către doi membri ai Camerei Reprezentanților din această țară, Randy K. Weber și Trent Franks, prin care este cerută pornirea unor investigații legate de „furtul miliardului” din sistemul bancar al Republicii Moldova, s-a aflat, în ultimele zile, printre primele pe agenda presei de la Chișinău. Totuși, spre surprinderea publicului, știrile s-au dovedit a fi extrem de diferite. Astfel, în loc să discute despre rezoluția în sine, unele media au preferat să facă o incursiune în biografia celor doi politicieni, în timp ce altele au citat masiv din declarațiile unui fost diplomat american, care susține că republicanul Randy Weber ar fi fost plătit de o firmă de lobby din Statele Unite ale Americii pentru a denigra guvernarea de la Chișinău.

Fost diplomat american: "Cel care a depus rezoluţia pentru denigrarea Moldovei a fost plătit"

Congresmanul american, care a venit cu o rezoluție privind restricționarea asistenței din partea Statelor Unite pentru Moldova, este incompetent în ceea ce ține de situația politică a țărilor din Europa de Est.
publika.md

Cine sunt cei doi congresmani americani care au inițiat rezoluția despre Moldova

Inițiatorul rezoluției din Congresul American referitoare la Moldova, Randy Webber s-a făcut la un moment dat vizibil printr-un comentariu pe twitter în care l-a comparat pe Obama cu Hitler. Acesta s-a referit la faptul că acum mai bine de un an și jumătate, după atentatul de la Charlie Hebdo, când mai mulți lideri europeni au participat la Marșul Unității, SUA nu au trimis decât pe ambasadoarea acestora, Jane Hartley.
agora.md

Adevărul despre congresmanul care a venit cu o rezoluție împotriva R. Moldova

Un fost diplomat american scoate la iveală adevărul despre congresmanul american, care a venit cu o rezoluție privind restricționarea asistenței din partea Statelor Unite pentru Moldova. Richard Grenell afirmă că republicanul Randy Weber este incompetent în ceea ce ține de situația politică a țărilor din Europa de Est.
today.md