6.256 vizualizări

Condamnarea lui Vlad Filat, un breaking-news politico-jurnalistic

Sentința anunțată astăzi în dosarul fostului prim-ministru Vlad Filat, condamnat de prima instanță la nouă ani de detenție în penitenciar de tip închis, a devenit rapid breaking-news în după amiaza zilei de 27 iunie. Decizia fără de precedent a unei instanțe de judecată din Republica Moldova, care a trimis la închisoare un fost premier, a intrat în vizorul jurnaliștilor, care s-au grăbit să-și informeze consumatorii despre acest fapt. Cum și dacă le-a reușit, vedeți mai jos.

Fostul premier Filat, CONDAMNAT la 9 ani de închisoare

Fostul premier Vladimir Filat, recunoscut vinovat de trafic de influenţă şi corupere pasivă, a fost condamnat astăzi la 9 ani de închisoare cu executare. Totodată, magistraţii de la Judecătoria Buiucani i-au aplicat o amendă în valoare de 60 de mii de lei.
jurnal.md

Primul premier din R. Moldova condamnat la închisoare: 9 ani după gratii

Ex-premeirul Vlad Filat, acu­zat într-un dosar pen­tru coru­pere pasivă și tra­fic de influ­ență, a fost con­dam­nat acum câteva clipe la 9 ani de închi­soare cu exe­cu­ta­rea pedep­sei într-un pene­ten­ciar de tip închis, de către magis­tra­ții Jude­că­to­riei sec­to­ru­lui Buiu­cani, după aproape două ore de deli­be­rări.
zdg.md

Fostul premier Vlad Filat a fost condamnat. Vezi câţi ani i-au dat judecătorii

Judecătoria sectorului Buiucani din capitală l-a condamnat pe fostul prim-ministru și fostul președinte al PLDM, Vlad Filat, la 9 ani de închisoare.
sputnik.md