3.474 vizualizări

Codul galben de ploi, prilej de panică și senzaționalism jurnalistic

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru miercuri,12 iulie, cod galben de ploi puternice. Potrivit meteorologilor, în după-amiaza acestei zile se prevăd descărcări electrice pe arii extinse, izolat averse puternice cu grindină și vijelie. Presa de la noi a preluat rapid anunțul meteorologilor, însă unele titluri de știri au provocat panică și au intrat în senzaționalism. Astfel, portalul Noi.md cu referire la acest anunț a folosit sintagma „Năpasta care va lovi Moldova”. Portalul Sputnik.md a realizat o știre cu o sursă anonimă și fără imagini, în schimb în textul știrii se menționează că „furtuna prognozată de meteorologi a început să facă prăpăd”, în timp ce unica sursă susține că „în nordul țării plouă, însă speră că livada nu-i va fi afectată”. Portalul Unimedia.info s-a detașat de titluri spectaculoase și a ales unul echilibrat și informativ. Vedeți mai jos selecția de știri.

Năpasta care va lovi Moldova în doar cîteva ore!

Sinopticienii atenționează că în după-amiaza zilei de azi Moldova ar putea fi lovită de o furtună puternică, notează NOI.md.
noi.md

Alertă de la meteorologi: Cod galben de ploi puternice cu descărcări electrice, grindină și vijelie

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi, cod galben de ploi puternice cu descărcări electrice, grindină și vijelie.
unimedia.info

Furtuna a ajuns în Moldova - vezi ce se întâmplă în nordul țării

Corespondenții Sputnik au discutat cu câțiva agricultori din raioanele de nord ale Republicii Moldova, care ne-au informat că furtuna prognozată de meteorologi a început să facă prăpăd.
sputnik.md