3.675 vizualizări

Cererea depusă de Vlad Filat la CtEDO, un prilej de a suscita din nou atenția opiniei publice

Avocații fostului premier anunță că Vlad Filat a depus cerere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO). Decizia de a se adresa la CtEDO a fost luată de Vlad Filat în contextul în care magistrații din Republica Moldova au emis o hotărâre de condamnare ilegală. În cererea sa, Vlad Filat a invocat că, pe parcursul procesului de judecată, i-au fost încălcate mai multe drepturi fundamentale garantate prin lege. Presa a preluat imediat anunțul casei de avocatură care se ocupă de cazul fostului premier, iar abordările au fost dintre cele mai diferite. Astfel, unele instituții media au relatat nu atât despre cererea depusă la CtEDO, cât despre informații de background privind dosarul lui Vlad Filat. Bunăoară așa s-a întâmplat în cazul portalului Mesaj.md, cu o știre preluată de pe website-ul Publika.md, care a început materialul cu sintagme peiorative precum „Vlad Filat s-a plâns la CEDO” și a condimentat-o cu un titlu acuzator: „Vlad Filat, condamnat pentru CORUPȚIE, apelează la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului”. Ziarulnational.md a scos în prim-plan declarațiile avocatului, care îl prezintă pe Vlad Filat drept victima unui proces inechitabil, în care s-au admis inegalități, iar Agora.md a fost mai detașată și a relatat informația neutru.

Vlad Filat, condamnat pentru CORUPŢIE, apelează la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului

Vlad Filat s-a plâns la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Fostul premier liberal-democrat este nemulţumit pe faptul că i-ar fi fost prejudiciată imaginea publică, întrucât a fost purtat pe holurile judecătoriei încătuşat şi însoţit de un număr mare de mascaţi.
mesaj.md

Vlad Filat a dat Moldova în judecată, la CEDO: Am fost victima unui proces desfășurat în condiții obscure

Apărarea fostului premier anunță că Vlad Filat a depus cerere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO). Decizia de a se adresa la CtEDO a fost luată de Vlad Filat în contextul în care magistrații din Republica Moldova au emis o hotărâre de condamnare ilegală.
agora.md

Dosarul lui Vlad Filat a ajuns la CtEDO: „Filat a fost nedreptățit, iar cei care au comis ilegalități vor purta răspundere pentru faptele lor”

Fostul premier și deputat liberal-democrat, Vlad Filat, care a fost condamnat la 9 ani de închisoare, a depus o nouă cerere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO). Decizia de a se adresa la CtEDO a fost luată de Vlad Filat în contextul în care magistrații din R. Moldova au emis „o hotărâre de condamnare ilegală”, informează Casa de avocatură „Popa și Asociații”.
ziarulnational.md