3.765 vizualizări

Cercetările sociologice: un spațiul al interpretărilor comode pentru jurnaliști

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSRM, PAS, PDM și PPDA ar fi cele patru formațiuni politice care ar accede în Parlament. Aceste date se conțin în sondajul făcut public de IMAS marți, 12 decembrie. Potrivit cercetării, Partidul Socialiștilor ar acumula 24,7% din voturi, Partidul Acțiune și Solidaritate – 16,3%, Partidul Democrat – 12,4%, iar Partidul Platforma Demnitate și Adevăr – 6,4%. Acest sondaj, ca de altfel și altele, a fost folosit interes propriu de unele instituții media, tocmai pentru că oferă un spațiu de manevră pentru interpretări cât se poate de diferite. Astfel, Publika.md și Prime.md (instituții media afiliate democraților) au scos în prim-plan ascensiunea PDM-ului, notând că „PDM înregistrează cea mai mare creștere” și, respectiv, „Distanța în sondaje între PDM și PAS scade semnificativ”. Agora.md a adoptat o atitudine neutră și echilibrată, menționând care sunt partidele care ar intra în Parlament. Vedeți mai jos selecția de știri.

SONDAJ IMAS: PDM înregistrează cea mai mare creștere în intenția de vot. Ce partide intră în Parlament

Patru partide ar ajunge în Legislativ, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Este vorba despre Partidul Socialiștilor, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Democrat din Moldova și Platforma "Demnitate și Adevăr". Acestea sunt datele unui nou sondaj, prezentat astăzi de IMAS.
publika.md

Ce partide ar intra în Parlament potrivit sondajului democraților: PAS și PDM, la doar câteva procente distanță

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în Legislativ ar accede patru formațiuni politice. Este vorba de PSRM, PAS, PDM și PPDA. Datele se conțin într-un nou sondaj realizat de IMAS la comanda Partidului Democrat.
agora.md

Distanța în sondaje între PDM și PAS scade semnificativ. Vezi tendințele în preferințele electoratului

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 24,7 la sută dintre moldoveni ar vota pentru PSRM, pentru PAS şi-ar da votul 16,3%, iar PDM ar acumula 12,4 la sută dintre voturi.
prime.md