5.431 vizualizări

Cercetările sociologice, de la echidistanță jurnalistică la manifestarea preferințelor politice

Președintele Igor Dodon, lidera PAS, Maia Sandu și premierul Pavel Filip sunt în topul celor mai de încredere politicieni din Republica Moldova. Acestea sunt rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, făcut public miercuri, 24 ianuarie. Astfel, Igor Dodon se bucură de încrederea a 51 la sută din cetățenii Republicii Moldova, urmat de Maia Sandu cu 29% și de premierul Pavel Filip pe a trei poziție, cu 22%. Presa de la Chișinău a reflectat pe larg rezultatele cercetării, însă fiecare a relatat de o manieră diferită. Hotnews.md l-a scos în prim-plan pe președintele democraților, Vlad Plahotniuc, chiar dacă acesta se regăsește abia pe locul cinci în topul preferințelor: „Vlad Plahotniuc, pe locul cinci în lista celor mai de încredere politicieni, înaintea lui Andrei Năstase și Renato Usatîi”. Actualități.md a relatat despre Partidul Socialiștilor și despre poziția de lider pe care o ocupă pe eșichierul politic: „PSRM, lider în sondajele de opinie”. Deschide.md s-a detașat de preferințele politice și a reflectat neutru rezultatele sondajului: „SONDAJ // Dodon, Sandu și Filip – capi de listă în topul încrederii în politicieni”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Vlad Plahotniuc, pe locul cinci în lista celor mai de încredere politicieni, înaintea lui Andrei Năstase și Renato Usatîi

Președintele Igor Dodon, liderul PAS, Maia Sandu și prim-ministrul Pavel Filip sunt persoanele publice în care moldovenii au cea mai mare încredere. În același timp, a crescut considerabil ratingul președintelui PDM, Vlad Plahotniuc. Acesta este acum pe poziția a cincea. În premieră, în listă se regăsește și fostul șef al statului român Traian Băsescu.
hotnews.md

SONDAJ // Dodon, Sandu și Filip - capi de listă în topul încrederii în politicieni

Igor Dodon și Maia Sandu sunt cele mai preferate personalități politice din Republica Moldova. Datele sunt reflectate într-un sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.
deschide.md

PSRM, lider în sondajele de opinie

Partidul Socialiștilor se bucură de încrederea a peste 50% din cetățenii Moldovei. Sunt rezultatele ultimului sondaj de opinie, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.
actualitati.md