4.729 vizualizări

Ce scrie presa despre angajamentele blocului electoral „ACUM”

Blocul electoral „ACUM”, creat de Platforma Demnitate și Adevăr (DA) și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și-a lansat sâmbătă, 3 noiembrie, angajamentele pentru următorii patru ani. Astfel, cele două formațiuni își propun lichidarea corupției, creșterea salariilor, dar și recuperarea miliardului furat, inclusiv prin confiscarea averilor ilicite. Publika.md a tratat acest subiect tendențios și l-a plasat într-o lumină negativă, insistând exclusiv pe disensiunile în rândul opoziției și opunerea lor față de reforma salarială (fără a spune însă argumentele partidelor pentru această poziție). În același timp, Sputnik.md și-a început relatarea cu o întrebare retorică, care trădează scepticism și ironie: „Vor reuși politicienii să consolideze electoratul – este o mare întrebare”. Această abordare s-a păstrat de-a lungul știrii: „Încercări din partea liderilor de opoziție de a-și uni eforturile în „ajunul” alegerilor parlamentare au mai avut loc, dar de regulă au eșuat”. Protv.md a tratat subiectul neutru și echidistant, concentrându-se pe evenimentul propriu-zis și fără a apela la judecăți de valoare. Vedeți mai jos selecția de știri.

Noi disensiuni între partidele de opoziție. Liberal-democraţii au ignorat evenimentul PAS şi PPDA

Noi disensiuni între partidele de opoziție de pe segmentul de dreapta. Liberal democraţii se pare că au ignorat evenimentul, organizat de Partidul "Acţiune şi solidaritate" şi Platforma "Da", în cadrul căruia, binomul și-a prezentat oferta electorală.
publika.md

PAS si DA, impreuna in alegerile parlamentare din februarie: au prezentat cinci angajamente pe care vor sa le implementeze cand ajung la guvernare. Liderul PNL din Romania, prezent la eveniment - VIDEO

PAS si Platforma DA au anuntat astazi ca vor merge impreuna in alegerile parlamentare din februarie.
protv.md

Maia Sandu și Andrei Năstase și-au unit forțele înainte de alegeri

Vor reuși politicienii să consolideze electoratul - este o mare întrebare. Platforma „DA” și Partidul „PAS” vor participa la alegerile parlamentare împreuna - ca bloc electoral cu denumirea „ACUM”.
sputnik.md