3.595 vizualizări

Candidatura Silviei Radu la Ministerul Sănătății: între accente ironice și date biografice selective

Propunerea de numire a Silviei Radu la postul de Ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, anunțată de Vlad Plahotniuc, marți, 18 septembrie, a fost reflectată pe larg în mass-media, știrile fiind însoțite de variate contexte și detalii. În acest sens, unele media au ales să scoată în față contradicțiile din declarațiile liderului Partidului Democrat (PD), dar și în parcursul profesional al Silviei Radu, în timp ce altele au ignorat aceste detalii și au oferit puține informații. Astfel, Protv.md a titrat: „In iunie Vlad Plahotniuc nici nu se gandea sa o aduca pe Silvia Radu la Guvern. Ce spunea atunci liderul democrat despre infrangerea ei in alegerile locale”, iar Unimedia.info a pus la îndoială potrivirea fostei primărițe interimare în noua funcție la Ministerul Sănătății, subliniind în lead domeniile diferite în care a activat aceasta până acum: „Absolventă de litere la USM, a condus mai mulți ani o companie de distribuire a energiei electrice, apoi a devenit peste noapte primar interimar al capitalei ca într-un final să ajungă în fruntea Ministerului Sănătății.” Pe de altă parte, Publika.md a evitat complet referințele la fostele funcții și titluri ale noii candidate la Ministerul Sănătății, alegând să o prezinte pe Silvia Radu dintr-un unghi de abordare potrivit pentru introducerea unui novice în spațiul public: „Cine este Silvia Radu, propusă pentru fotoliul de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”. În textul știrii, datele biografice sunt oferite succint și selectiv, ceea ce nu permite cititorului să înțeleagă dacă alegerea PD este una adecvată pentru funcția de Ministru al Sănătății. Europalibera.org a avut o abordare echilibrată, neutră și informativă, titrând: „Fostul primar interimar al Chișiunăului Silvia Radu va deveni ministrul sănătății, muncii și protecției sociale”.

Ultima oră: Silvia Radu revine. Vladimir Plahotniuc a anunțat-o ca noua ministră a Sănătății

Vlad Plahotniuc a anunțat acum, câteva clipe, despre demisia ministrei Sănătății, Familiei și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, și a fost anunțată candidatura Silviei Radu. Astfel, Radu face un salt aproape imposibil în carieră.
Unimedia.info

Fostul primar interimar al Chișiunăului Silvia Radu va deveni ministrul sănătății, muncii și protecției sociale

Fostul primar interimar al Chișiunăului Silvia Radu va deveni ministrul sănătății, muncii și protecției sociale în urma unei remanieri anunțată astăzi de principalul partid de guvernământ, PD. Radu îi ia locul Svetlanei Cebotari.
Europalibera.org

Cine este Silvia Radu, propusă pentru fotoliul de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Silvia Radu a fost propusă pentru fotoliul de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Anunţul despre schimbările din Guvern au fost făcute de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc. Vlad Plahotniuc a declarat că deciziile au fost luate în baza evaluării cetățenilor, dar și primului-ministru.
Publika.md