4.369 vizualizări

Banii europeni alocați Republicii Moldova, între condiționalități și triumf guvernamental

Parlamentul European a aprobat marți, 4 iulie, acordarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro pentru R. Moldova. Totuși, europarlamentarii de la Bruxelles au ținut să le amintească autorităților de la Chișinău că ar trebuie să se preocupe de combaterea corupției și reforma justiției, nu de schimbarea sistemului electoral. Presa a relatat pe larg despre banii europeni alocați R. Moldova, iar abordările au fost dintre cele mai diverse. Portalul Puterea.info a scris pe un ton triumfalist despre asistența financiară europeană și a trecut cu vederea — intenționat sau nu — recomandarea de retragere a proiectului de lege privind schimbarea sistemului electoral. Jurnal.md a scos în prim-plan aprobarea condiționată a asistenţei macrofinanciare de 100 de milioane de euro, notând că „Niciun cent nu va ajunge la Chişinău decât după îndeplinirea condițiilor”. Zdg.md a optat pentru un titlu neutru, iar în textul știrii s-au regăsit opiniile mai multor europarlamentari. Vedeți mai jos selecția de materiale.

Vot masiv în Parlamentul European în favoarea acordării asistenței financiare de 100 mil. de lei pentru Moldova

Parlamentul European a aprobat, marți, cu vot masiv, acordarea asistenţei macrofinanciare de 100 de mil. de euro pentru R. Moldova, anunță Guvernul de la Chișinău.
puterea.info

Parlamentul European a decis acordarea asistenței financiare de 100 de milioane de euro R. Moldova

Parlamentul European a aprobat acordarea asistenţei macrofinanciare de 100 milioane de euro pentru R Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Bruxelles.
zdg.md

Asistenţa de 100 de mil. de euro pentru RM a fost aprobată CONDIŢIONAT de Parlamentul European; „Niciun cent nu va ajunge la Chişinău decât după îndeplinirea condiţiilor”

Parlamentul European a aprobat condiţionat asistenţa macro-financiară de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Decizia a fost luată prin vot astăzi, în plenul Parlamentului European, după ce ieri europarlamentarii au examinat subiectul.
jurnal.md