3.479 vizualizări

Banii de la FMI, prilej de ironii, dar și de triumf mediatic

Fondul Monetar Internațional (FMI) a aprobat luni, 1 mai, o nouă tranșă de 21,5 de milioane USD din împrumutul de 179 de milioane USD, oferit Republicii Moldova. Într-un comunicat de presă, FMI apreciază pozitiv politicile economice ale guvernării de la Chișinău și estimează că economia moldoveană va crește cu 4,5% în 2017. Media au relatat pe larg despre acest subiect, iar jurnaliștii l-au abordat într-o manieră diferită. Astfel, portalul Agora.md s-a axat pe estimările și principalele concluzii ale FMI, Publika.md a relatat pe o notă pozitivă despre reformele Guvernului în contextul finanțării venite de la FMI, iar portalul Noi.md a realizat o știre axată pe un comentariu, scris pe o rețea de socializare de Vlad Plahotniuc, în care acesta face o aluzie ușor ironică la formațiunea condusă de Maia Sandu: „Încă un PAS înainte al guvernării”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Pavel Filip: "Efectele reformelor Guvernului se văd în rapoartele FMI"

Efectele reformelor acestui Guvern se văd în rapoartele aprobate de instituţiile financiare internaţionale. Iar acest lucru se datorează efortului comun depus de Guvern, Parlament şi Banca Naţională. Este declaraţia premierului Pavel Filip, după ce FMI a aprobat o nouă tranşă de finanţare din creditul de 179 de milioane de dolari.
publika.md

FMI laudă guvernarea și mai oferă R. Moldova o tranșă de 21,5 milioane de dolari

La 28 aprilie 2017, Consiliul de Directori Executivi al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a finalizat prima evaluare a programului convenit cu Republica Moldova.
agora.md

Vlad Plahotniuc face haz pe seama Maiei Sandu

Consiliul executiv al Fondului Monetar Internațional (FMI) a aprobat o nouă tranșă pentru Republica Moldova, în valoare de circa 21,5 milioane de dolari SUA (15,7 milioane de drepturi speciale de tragere) din creditul de 179 de milioane de dolari SUA pentru Republica Moldova.
noi.md