4.372 vizualizări

Avem, apoi nu avem președinte: suspendarea temporară a lui Igor Dodon, în vizorul presei

Curtea Constituțională a decis luni, 24 septembrie, suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon, după ce acesta a respins de două ori cererea premierului Pavel Filip de a semna decretele de numire a Silviei Radu în funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției sociale și a lui Nicolae Ciubuc în funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Igor Dodon este suspendat din funcție pentru a patra oară și a declarat că această remaniere este făcută de PD în scopuri strict electorale. Kp.md a dedicat acestui subiect mai multe articole, dintre care un articol de fond în care Igor Dodon este prezentat drept salvator: „Sistematic servește Moldova: Igor Dodon este din nou suspendat temporar, însă guvernarea îi pregătește impeachment-ul”. Deși KP afirmă în titlu că președintele urmează să fie suspendat, publicația nu face trimitere la nicio sursă privind informațiile vehiculate despre „pregătirea impeachment-ului”, precizând mai jos în text că este vorba doar de un zvon pe culoarele Parlamentului. Deschide.md a ales o expresie mai colorată pentru a defini suspendarea: „Breaking NEWS // Dodon a fost din nou dat jos de pe scaunul prezidențial”. Europalibera.org a ales un titlu neutru și o abordare sobră: „Curtea Constituțională a decis suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Систематически служит Молдове: Президента Додона снова временно отстранили от должности, но власти готовят и вовсе импичмент

Решение Конституционного суда было принято в понедельник, 24 сентября, а сам глава государства заявил "КП", что после выборов со всеми ими разберется.
kp.md

Curtea Constituțională a decis suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon

Curtea Constituțională a decis suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon, care a respins de două ori cererea premierului Pavel Filip de a semna decretele de numire a noilor miniștri înlocuiți de Partidul Democrat de guvernământ.
europalibera.org

Breaking NEWS // Dodon a fost din nou dat jos de pe scaunul prezidențial

Curtea Constituțională i-a suspendat din nou atribuțiile președintelui Igor Dodon în contextul refuzului său de a numi noii miniștri din Guvernul Filip.
deschide.md