5.457 vizualizări

Atentatul de la Nisa, prilej de interpretări mediatice

Știrea despre atacul terorist produs în seara zilei de 14 iulie în orașul francez Nisa, soldat cu 84 de morți și cu numeroși răniți, a cutremurat întreaga lume. Chiar din primele minute ale tragediei presa internațională și locală a relatat non-stop despre carnagiul de pe Costa de Azur, când șoferul unui camion de mare tonaj a intrat premeditat în mulțimea ce se afla în centrul orașului pentru a urmări tradiționalul foc de artificii, organizat cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Franceze. Jurnaliștii de la Chișinău nu au făcut excepție, iar o serie de materiale au vorbit despre atentat prin prezentarea mărturiilor moldovenilor stabiliți la Nisa. Totuși, în unele știri s-au strecurat diferențe și schimbări de accente, de la impresii terifiante ale oamenilor până la interpretări jurnalistice.

«Эта картина всю жизнь будет перед моими глазами». Очевидцы из Молдовы о теракте в Ницце

В Ницце 14 июля, в День взятия Бастилии, произошел жуткий теракт, унесший жизни 84 человек. Еще 18 пострадавших находятся в тяжелом состоянии.
newsmaker.md

Atentatul sangeros din Franta, prin ochii moldovenilor din Nisa: "Sunt terorizata, imi este foarte frica, toata lumea plange, tremura" - AUDIO

"Imi este foarte frica, nimeni nu se astepta, toata lumea plange", sunt doar cateva din marturiile moldovenilor aflati in Nisa. Oamenii spun ca a fost o mare surpindere chiar si pentru autoritati.
protv.md

Moldovenii din Nisa revin de urgență acasă

Comunitatea moldovenilor din Nisa, Franța, nu se simte în siguranță după atacul terorist din seara zilei de 14 iulie, din acest oraș și majoritatea conaționalilor noștri sunt deciși să revină în Patrie.
sputnik.md