4.540 vizualizări

Apelul opoziției la protestul de pe 17 septembrie, între omisiuni și ambiguități

Lidera PAS, Maia Sandu, şi preşedintele PPDA, Andrei Năstase, îndeamnă cetățenii să iasă în stradă pe 17 septembrie, pentru a protesta împotriva „derapajelor grave comise de actuala guvernare”, a „tandemului Plahotniuc-Dodon” şi a votului mixt adoptat de deputaţii PSRM şi PDM. Apelul a devenit subiect de știre pentru mai multe instituții media, altele însă, intenționat sau nu, l-au omis subiectul de pe agenda zilei. Bunăoară, portalul Actualitati.md a preferat să informeze despre evenimentele la care participă președintele Igor Dodon. Argumentul.info a relatat despre subiect, însă titlul cu ambiguitate în titlu: „Opoziția reia protestele contra guvernării. Leancă, printre susținătorii activi”. Din titlu, cititorul ar fi putut crede că este vorba despre fostul premier Iurie Leancă, însă din știre aflăm că autorul se referă la Preşedintele Uniunii Pensionarilor din Moldova, Victor Leancă. Moldova.org a informat neutru și echilibrat. Vedeți mai jos selecția de știri.

Игорь Додон поздравил Александра Лукашенко с днем рождения

Президент Республики Молдова Игорь Додон поздравил с днем рождения белорусского коллегу Александра Григорьевича Лукашенко.
actualitati.md

Consiliul Marii Adunări Naționale cheamă cetățenii la protest pe 17 septembrie

Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN) a lansat astăzi un apel către cetăţenii ţării de a participa la un protest de amploare pe 17 septembrie 2017, care se va desfășura în fața Parlamentului Republicii Moldova, împotriva actualei guvernări.
moldova.org

Opoziția reia protestele contra guvernării. Leancă, printre susținătorii activi

Consiliul Marii Adunări Naționale, din care fac parte reprezentanţii formaţiunilor de opoziţie PPDA şi PAS, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile, cheamă cetăţenii să vină la acţiunea de protest din 17 septembrie, în faţa Parlamentului.
argumentul.info