4.277 vizualizări

Anunțul PSRM cu privire la semnăturile pentru demiterea primarului de Chișinău, între fapt consumat și planuri de răfuială

Consilierul municipal al Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, a susținut joi, 15 iunie 2017 un briefing de presă în cadrul căruia a anunțat planurile formațiunii pentru continuarea procedurii de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, inclusiv data la care și-ar dori să aibă loc referendumul de demitere. Pentru website-ul de știri Deschide.md, informațiile oferite de socialiști au echivalat cu o promisiune de răfuială, portalul menționând că „PSRM ‘vrea capul’ lui Chirtoacă într-o zi cu referendumul lui Dodon”. Totodată, website-ul Accent TV a difuzat declarațiile politicianului ca pe un fapt împlinit și a titrat, în anticipare, că data referendumului ar fi deja stabilită: „Alegerile anticipate ale primarului general, vor avea loc în 2017 (VIDEO)”. Portalul Unimedia.md a prezentat informația neutru și factologic. Vedeți selecția de știri mai jos:

Alegerile anticipate ale primarului general, vor avea loc în 2017 (VIDEO)

Grupul de inițiativă pentru referendumul de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă a reușit să colecteze până î prezent cca 80 de mii de semnături. Anunțul a fost făcut de președintele fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban. Potrivit socialistului, activiștii urmează să suplinească acest număr conform procedurii, care potrivit legislației, se va finaliza nu mai târziu de 10 iulie, curent.
a-tv.md

(video) Ion Ceban: Referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă va avea loc odată cu plebiscitul consultativ inițiat de Dodon

Referendumul pentru demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, ar putea avea loc pe data de 24 septembrie, odată cu plebiscitul consultativ inițiat de președintele Igor Dodon. Declarațiile au fost făcute astăzi, în cadrul unui briefing de presă, de către consilierii municipali din partea PSRM în CMC.
unimedia.md

PSRM „vrea capul” lui Chirtoacă într-o zi cu referendumul lui Dodon

Partidul Socialiștilor (PSRM) speră ca referendumul local cu privire la demiterea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, să fie organizate într-o zi cu referendumul consultativ, anunțat de șeful statului, pe 24 septembrie. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unui briefing de presă, de președintele fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban.
deschide.md