3.053 vizualizări

Anunțul lui Vlad Plahotniuc privind indexarea pensiilor, prilej de laudă sau de autoafirmare

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat joi, 7 martie, că Executivul intenționează să-și asume răspunderea în privința a două proiecte de hotărâri de Guvern, care se referă la indexarea cu 5,3% a pensiilor, de la 1 aprilie, și la acordarea unui ajutor de 600 de lei, în preajma sărbătorilor pascale, persoanelor cu venituri lunare mai mici de 2000 de lei.

Acest anunț a fost intens mediatizat, dar accentele deseori au fost modificate, astfel încât mesajul ajuns la consumatorul de media a fost unul diferit. Astfel, Telegraph.md a văzut în acest anunț un prilej pentru a critica Opoziția, titrând: „Blocul ACUM a mințit din nou! Plahotniuc anunță că pensionarii vor primi 600 de lei de Paște și pensii majorate!”. La polul opus, Jurnal.md a observat tonul victorios al lui Vlad Plahotniuc atunci când a vorbit despre indexarea pensiilor. În timp ce Radiochisinau.md s-a abținut de la aprecieri și comentarii ce ar fi nuanțat subiectul, și a adoptat un stil neutru și echidistant: „Vlad Plahotniuc | Guvernul își va asuma răspunderea în privința a două proiecte”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Blocul ACUM a mințit din nou! Plahotniuc anunță că pensionarii vor primi 600 lei de Paște și pensii majorate!

În cadrul unui briefing de presă, președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a reamintit moldovenilor despre ajutorul de 600 de lei pentru sărbătorile pascale, în ciuda faptului că reprezentanții opoziției au declarat că statul nu dispune de bani și promisiunea făcută de Vlad Plahotniuc va fi dată uitării imediat după alegeri.
telegraph.md

Guvernul își va asuma răspunderea în privința a două proiecte

Guvernul intenționează să-și asume răspunderea în privința a două proiecte ce țin de indexarea pensiilor cu 5,3%, de la 1 aprilie, și acordarea unui ajutor de 600 de lei, în preajma sărbătorilor pascale, pensionarilor și persoanelor cu venituri lunare mai mici de 2.000 de lei, a anunțat liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în urma unei ședințe a membrilor formațiunii.
radiochisinau.md

Plahotniuc, triumfalist: „Pensiile, indexate cu 5,3% de la 1 aprilie”; Majorarea e MAI MICĂ decât permitea sistemul vechi

Pensiile vor fi indexate cu 5,3 la sută începând cu 1 aprilie. Anunțul a fost făcut de șeful PD Vladimir Plahotniuc, cu puțin timp în urmă, precizând că decizia a fost luată la ședința partidului. În condițiile sistemului vechi de indexare, plățile sociale ar fi fost majorate cu 7,5%.
jurnal.md