5.397 vizualizări

Andrei Năstase, noul primar de Chișinău: victorie sau o bătălie câștigată într-un război?

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, este noul primar general al capitalei, după ce a câștigat cel de-al doilea tur de scrutin anticipat desfășurat duminică, 3 iunie. Liderul DA, Andrei Năstase, a obținut 52,57% din voturi, în timp ce oponentul său, candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban a acumulat 47,43% din voturi. Victoria în alegeri a lui Andrei Năstase a fost abordată diferit de presă. A-tv.md (post TV afiliat socialiștilor) a transmis declarațiile președintelui țării, Igor Dodon, care punctează că succesul socialiștilor urmează mai târziu: „Luptele și victoriile principale ale socialiștilor abia urmează, începând cu toamna acestui an!”. Portalul Democracy.md (cunoscut pentru predilecția pentru democrați) vine cu un material de opinie/editorial, ambalat însă ca o știre la rubrica „Politic”, în care trece în revistă punctele slabe ale lui Andrei Năstase, precum și faptul că liderul DA nu are suficienți oameni pregătiți pentru administrarea unui oraș. Titlul materialului este sugestiv: „Ce pierde Andrei Năstase, devenind primar de Chișinău”. Report.md a realizat un material amplu și echidistant despre alegerile locale noi, în care s-au regăsit nu doar rezultatele scrutinului, ci și opiniile liderilor politici din mai multe partide politice: „Andrei Năstase, noul primar de Chișinău: „O victorie importantă pentru Moldova” ”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Igor Dodon: Luptele si victoriile principale ale socialiștilor abia urmează, începînd cu toamna acestui an!

Președintele Igor Dodon le-a mulțumit tuturor cetățenilor pentru participare la votare. Potrivit șefului statului, ”ei și-au făcut datoria, acum datoria trebuie să și-o facă primarul nou ales.
A-TV.MD

Andrei Năstase, noul primar de Chișinău: „O victorie importantă pentru Moldova”

Candidatul dreptei proeuropene, liderul PPDA Andrei Năstase, a învins în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar de Chișinău. El s-a confruntat cu unul dintre cei mai gălăgioși fruntași socialiști, Ion Ceban, având sprijinul celor mai importante partide de dreapta - PAS, PLDM și PL.
REPORT.MD

Ce pierde Andrei Năstase, devenind primar de Chișinău

Euforia victoriei din tabăra lui Andrei Năstase încă nu s-a evaporat, dar liderul PPDA trebuie deja să se gândească serios la ceea ce îl așteaptă în noua postură – de primar al unui oraș cu aproape un milion de cetățeni.
DEMOCRACY.MD