2.904 vizualizări

Amânarea în dosarul Filat II, prilej de noi ironii mediatice

Printre știrile despre accidente rutiere, cenușa de la Notre-Dame vândută pe site-urile de publicitate și excluderea politicienilor din delegația care va aduce Focul Haric de la Ierusalim pentru sărbătorile pascale din acest an, informațiile despre noua amânare în noul dosar intentat fostului Prim-ministru Vlad Filat s-au menținut constant în topul informațional al zilei de joi. Majoritatea redacțiilor au relatat amănunțit despre motivul amânării – recursul depus de avocați la Curtea de Apel – și au menționat că este „pentru o perioadă nedeterminată”.

Accentul însă a fost pus pe faptul că, în continuare, fostului demnitar nu i se permite să comunice cu presa – „Nu dl Vladimir Filat a refuzat să comunice cu presa”, a ținut să sublinieze avocatul, iar acest aspect a făcut titlul mai multor publicații. Totuși, au existat și unele abordări cel puțin ironice, așa cum s-a întâmplat în cazul Sputnik.md, care a calificat dorința lui Vlad Filat de a vorbi cu presa drept una intimă, iar astfel au ridiculizat declarațiile acestuia și ale apărătorilor săi. Vedeți mai jos selecția de știri.

Vlad Filat a cerut instanței să vorbească cu presa (VIDEO)

Ședința de judecată din 18 aprilie în dosarul „Filat 2” a fost amânată, la solicitarea avocaților ex-premierului, care au depus o cerere de recurs la Curtea de Apel Chișinău împotriva unei închieri din 16 aprilie și așteaptă o decizie în acest sens. Înainte de a fi amânată, însă, Vlad Filat a reușit să spună la ședință că vrea să vorbească cu jurnaliștii și a cerut totodată instanței să îi ofere acest drept.
realitatea.md

O nouă ședință din dosarul Filat II a fost amânată. Fostului premier nu i se permite să discute cu presa

O nouă ședință de judecată din cel de-al doilea dosar al ex-premierului Vlad Filat a fost amânată. Și asta pentru că avocații au depus un recurs la Curtea de Apel. Lui Vlad Filat i se interzice să discute jurnaliștii, au spus apărătorii. „În niciun caz nu am refuzat” (n.r. să comunic cu presa), a fost scurtul comentariu oferit de fostul prim-ministru.
agora.md

După gratii, Vladimir Filat are o dorință intimă - iată care este aceasta

Examinarea celui de al doilea dosar deschis pe numele lui Vladimir Filat a fost amânată din nou.
sputnik.md