4.263 vizualizări

Alegerile parlamentare se vor desfășura în februarie 2019, dată bătută în cuie și „fără întrebări”

În ședința Parlamentul de vineri, 27 iulie, s-a decis că alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie 2019. Președintele legislativului, Andrian Candu, a explicat de la tribuna parlamentară că s-au amânat alegerile până la limita permisă de lege pentru a da timp electoratului și partidelor să cunoască mai bine noul sistem electoral mixt care va fi aplicat pentru prima data în februarie anul viitor. Această știre a declanșat creativitatea unor jurnaliști, care au ales titluri mai colorate pentru textele lor. Așadar, Mesaj.md a titrat: „BĂTUT ÎN CUIE! Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie 2019”, în timp ce Independent.md a scos în prim-plan replica vicepreședintelui Parlamentului Vladimir Vitiuc, care a preluat atribuțiile de conducere a ședinței cât timp Andrian Candu s-a aflat la tribuna parlamentară: „ „Întrebări nu-s, tăt clar!” Parlamentul a stabilit data alegerilor parlamentare pentru 24 februarie 2019”. Diez.md a optat pentru un titlu sobru și neutru: „Parlamentul a decis. Alegerile parlamentare vor avea loc în 2019”. Vedeți mai jos selecția de știri.

BĂTUT ÎN CUIE! Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie 2019

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie 2019, potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Parlament, în ultima ședință din sesiunea de primăvară-vară.
mesaj.md

Parlamentul a decis. Alegerile parlamentare vor avea loc în 2019

Parlamentul a decis astăzi data când vor fi organizate alegerile parlamentare. Astfel, acestea ar urma să se desfășoare pe 24 februarie 2019.
diez.md

„Întrebări nu-s, tăt clar!” Parlamentul a stabilit data alegerilor parlamentare pentru 24 februarie 2019

Parlamentul a aprobat azi, 27 iulie 2018, în ultima ședință plenară din sesiunea primăvară-vară, data următoarelor alegeri parlamentare. Acestea vor fi organizate în ultima duminică a lunii februarie a anului viitor, care este data de 24 februarie.
independent.md