3.867 vizualizări

Alegerile locale și sondajele electorale, în vizorul presei

Un nou sondaj făcut public luni, 14 mai, arată că, cel mai probabil, în turul al doilea al alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului se vor confrunta Ion Ceban și Silvia Radu, iar Andrei Năstase s-ar putea situa pe poziția a treia. Astfel, potrivit Barometrului Opiniei Publice, Ion Ceban poate obține 30% din voturi, iar Silvia Radu 23 la sută, în timp ce Andrei Năstase – 15%. Rezultatul sondajului a fost preluat de mai multe instituții de presă, cu diferite unghiuri de abordare. Astfel, jurnaliștii de la Telegraph.md o favorizează pe Silvia Radu, prezentând-o ca lideră: „Silvia Radu, pe locul 1. Pe ce locuri se situează ceilalți candidați electorali” — chiar dacă sondajul arată că cele mai multe voturi ar fi acumulate de Ion Ceban. Ziarulnational.md l-a scos în prim-plan pe Andrei Năstase, notând în titlu: „BOP: Candidații cu cele mai mari șanse să câștige primăria Chișinău, Andrei Năstase ar pierde oricare dintre scenarii”. Europalibera.org a relatat pe un ton echilibrat și detașat despre favoriții alegerilor locale. Vedeți mai jos selecția de știri.

Sondaj BOP, mai 2018 – Arcadie Barbăroșie: Silvia Radu, pe locul 1. Pe ce locuri se situiază ceilalți candidați electorali

Azi a avut loc prezentarea publică a sondajului: Barometrul Opiniei Publice (BOP), mai 2018. Rezultatele cercetării empirice au fost prezentate de către sociologul Arcadie Barbăroșie, directorul Institutului de Politici Publice (IPP) din Moldova.
telegraph.md

BOP: Ion Ceban și Silvia Radu se vor confrunta cel mai probabil în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului

Un sondaj proaspăt, Barometrul Opiniei Publice, sugerează că Ion Ceban și Silvia Radu se vor confrunta cel mai probabil în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului, iar Andrei Năstase participă în cursă cu șansa a treia.
europalibera.org

BOP // Candidații cu cele mai MARI șanse să câștige Primăria Chișinău: Andrei Năstase ar pierde oricare dintre scenarii

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Chișinău, cele mai mare șanse să treacă în turul doi le au candidatul socialiștilor Ion Ceban și candidata independentă Silvia Radu.
ziarulnational.md