3.182 vizualizări

Alegerea lui Flocea în fruntea CNA, motiv de discordie în coaliția parlamentară

Numirea consilierului prezidențial Ruslan Flocea în funcția de director al Centrului Național Anticorupție continuă să se afle printre știrile de top ale săptămânii. Aceasta, după ce media au relatat pas cu pas despre procesul de selectare a șefului CNA, în cadrul concursului public, respectiv al interviului desfășurat luni, 29 iulie, de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități.

Tirul de întrebări a continuat și miercuri, când Ruslan Flocea – care la interviu i-a depășit ca punctaj pe ceilalți opt candidați – a compărut în fața Parlamentului, care într-un final l-a și votat în fruntea CNA. Candidatura lui a fost susținută de deputații ACUM și PSRM, dar și cei ai PDM. În același timp, Octavian Țâcu de la ACUM a anunțat că nu a votat pentru candidatura propusă – printre motivele invocate fiind și acela că Flocea ar fi omul lui Dodon -, iar colegul său Lilian Carp nu a participat la vot. Tocmai aceste aspecte au fost scoase în prim-plan de către mass-media. Vedeți mai jos câteva dintre știrile apărute la acest subiect.

Octavian Țîcu lovește din nou: „Mai ușor să ții capul spart după box, decât după lucrurile de acum” (VIDEO)

Deputatul ACUM, Octavian Țîcu a declarat în cadrul ședinței Parlamentului că nu va susține candidatura lui Ruslan Flocea la șefia Centrului Național Anticorupție. În stilul caracteristic, alesul a făcut analogii cu lumea boxului și chiar a enumerat punctual motivele care l-au determinat să ia această decizie.
Agora.md

Parlamentul l-a numit pe Ruslan Flocea în funcția de director al Centrului Național Anticorupție

Ruslan Flocea este noul director al Centrului Național Anticorupție. Candidatura lui Ruslan Flocea a fost votată de Blocul ACUM, PSRM, dar și de deputații din opoziție ai PDM. În schimb, deputatul Blocului ACUM Octavian Tîcu a anunțat de la tribuna Parlamentului că nu a votat pentru candidatura acestuia. Un alt deputat ACUM Lilian Carp nu a participat la procedura de vot.
Moldova.org

Cine sunt cei trei deputați care nu l-au votat pe Flocea la CNA? /// Octavian Țîcu: „De ce trebuia acest om apropiat lui Dodon? Chiar FRICA lui Dodon este AȘA DE MARE?”

Ruslan Flocea, șeful Aparatului președintelui Igor Dodon, a fost votat astăzi de către 62 de deputați (ACUM+PSRM+PD+Șor) în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru un mandat de cinci ani. Deputatul PPDA, Octavian Țâcu a fost de altă părere, arătându-se stupefiat de faptul că un absolvent al unei facultăți din România a devenit subalternul lui Dodon.
Timpul.md