3.202 vizualizări

Aceeași lege a bugetului, dar cu diferite viziuni – pentru unii „optimistă”, pentru alții „cu deficit uriaș”

Legea bugetului de stat pentru anul 2019 a fost votată vineri, 23 noiembrie, în prima lectură de Parlament. Și dacă majoritatea deputaților au votat documentul, atunci opoziția l-a criticat, pentru că ar fi „o adunare dintre venituri și cheltuieli și nu prevede resurse pentru proiecte destinate”. Și presa a relatat într-o lumină diferită decizia forului legislativ. Publika.md a transmis exclusiv declarațiile speakerului Parlamentului, Andrian Candu, care susține că „este un buget optimist și cu siguranță va duce la dezvoltarea economică”, fără a oferi spațiu și vocilor critice. La Jurnal.md, vedem cealaltă parte a monedei – portalul dat a scos în prim-plan sursele care au criticat legea bugetului, titrând: „Cu un deficit uriaș, bugetul de stat pentru 2019 a fost aprobat; Guvernarea, convinsă că UE va trimite bani „după alegeri””. Agora.md a relatat știrea despre proiectul bugetului în mod neutru și păstrând echilibrul surselor. Vedeți mai jos selecția de știri:

Andrian Candu: Este un buget optimist și cu siguranță va duce la dezvoltarea economică

Legea bugetului de stat pentru anul viitor a fost votată în prima lectură de Parlament. Documentul prevede venituri de peste 42 de miliarde de lei şi cheltuieli de 47,6 miliarde. La ambele capitole, faţă de 2018, sunt prognozate creşteri de aproximativ 14 la sută.
publika.md

Legea bugetului de stat pe anul 2019, votată în prima lectură. Veniturile și cheltuielile, în creștere față de 2018

Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2019 a fost examinat, în cadrul ședinței de astăzi, a Parlamentul și votat în prima lectură de majoritatea deputaților.
agora.md

Cu un deficit uriaș, bugetul de stat pentru 2019 a fost aprobat; Guvernarea, convinsă că UE va trimite bani „după alegeri”

Bugetul de stat pentru anul 2018 a fost aprobat în primă lectură. Discuțiile în Parlament au fost încinse, or bugetul pentru anul viitor vine cu un deficit uriaș pe care guvernarea intenționează să-l acopere cu banii Uniunii Europene.
jurnal.md