2.932 vizualizări

Abordări diferite ale întrevederii dintre ambasadorul SUA și șeful statului, inclusiv în media

Ambasadorul Statelor Unite, Dereck J. Hogan, și președintele Igor Dodon au avut o întrevedere comună de lucru marți, 9 iunie. După discuțiile dintre cei doi, Președinția și Ambasada SUA la Chișinău au publicat câte un comunicat de presă în care au subliniat principalele subiecte abordate, dar informațiile prezentate diferă. Pe de o parte, instituția prezidențială a notat că cei doi au discutat despre situația epidemiologică și eforturile depuse de autorități în combaterea infectării cu noul coronavirus. Pe de altă parte, în mesajul misiunii diplomatice se notează că Excelența sa, Dereck Hogan, a „încurajat continuarea progresului reformelor vitale din sectorul justiției” și a subliniat importanța păstrării independenței unor instituții ale statului.

Unele redacții au preferat să abordeze subiectul în aceeași cheie. NTV Moldova, instituție media afiliată PSRM, a transmis fidel mesajul lui Igor Dodon, informând exclusiv despre declarațiile șefului statului și fără a preciza nimic despre cele expuse de ambasadorul SUA. La polul opus, Independent.md a ținut să accentueze în titlu omisiunile din comunicatul prezidențial, titrând: „Dodon iarăși nu a vrut să dezvăluie tot ce a discutat cu Hogan, dar ambasadorul a făcut publice detaliile întâlnirii”. Zdg.md a relatat subiectul pe un ton echilibrat: „O întrevedere, două mesaje diferite. Despre ce au discutat Igor Dodon și ambasadorul SUA, Dereck Hogan”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Situația politică din Moldova, discutată de președintele țării și ambasadorul SUA

Situația politică din țară noastră a fost discutată de către președintele țării, Igor Dodon și ambasadorul Statelor Unite ale Americii E.S. Dereсk J. Hogan. Șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook că a fost abordat un spectru larg de subiecte privind agenda relațiilor bilaterale. Totodată, s-a discutat despre situația pandemică provocată de COVID-19.
ntv.md

O întrevedere, două mesaje diferite. Despre ce au discutat Igor Dodon și ambasadorul SUA, Dereck Hogan

Ambasadorul SUA, Dereck Hogan și președintele Igor Dodon au participat marți la o întrevedere comună de lucru. După discuțiile dintre cei doi, șeful statului și Ambasada SUA la Chișinău au publicat câte un comunicat de presă în care au subliniat principalele subiecte discutate, însă informațiile prezentate diferă de la o instituție la alta.
zdg.md

Dodon iarăși nu a vrut să dezvăluie tot ce a discutat cu Hogan, dar ambasadorul a făcut publice detaliile întâlnirii

Președintele Dodon a avut ieri o întâlnire cu Ambasadorul SUA în Moldova Dereck Hogan. Ambasada SUA și Președinția au relatat extrem de diferit despre discuția oficialilor, prima oferind ca și dat trecută mai mute detalii.
independent.md