4.253 vizualizări

Prezența lui Igor Dodon la deschiderea Congresului Familiilor, reflectată cu accente diferite

Congresului Mondial al Familiilor, care a început vineri, 14 septembrie, la Chișinău, a fost anunțat de președintele Igor Dodon ca un eveniment programatic important. Cele mai multe instituții de presă din Republica Moldova au reflectat atât prezența președintelui la deschiderea evenimentului, cât și declarațiile făcute de acesta, iar abordările au fost diferite. A-tv.md, portalul televiziunii Accent TV, a prezentat deschiderea congresului pe un ton glorificator, inserând un citat masiv al președintelui Dodon, în care acesta apare într-o lumină pozitivă, și trecând cu vederea declarațiile sale critice. Pe de altă parte, Deschide.md a evidențiat propunerile vehemente ale președintelui, oferind și o interpretare a opiniei acestuia: „Dodon, discurs instigator la Congresul Familiei: Comunitatea LGBT trebuie scoasă în afara legii”. Europaliberă.org a relatat scurt și neutru mesajul președintelui, fără a intra în detalii. Vedeți selecția de știri mai jos.

Dodon: Viitorul oricărei țări și prosperitatea statului nu depind doar de situația economică, dar și de starea generală a societății (VIDEO)

Astăzi la Chișinău în premieră au început lucrările ediției a XII a Congresului Mondial al Familiilor. La eveniment participă cîteva sute de delegați din peste 40 de țări. ”Anul viitor, Republica Moldova va sărbători cea de-a 660-a aniversare a statalității sale.
A-tv.md

Igor Dodon ar vrea să fie interzisă „propaganda antifamilie”

Urmând exemplul Rusiei, președintele Republicii Moldova vrea să scoată în afara legii „propaganda antifamilie", cum ar fi festivalurile minorităților sexuale. În deschiderea Congresului Mondial al Familiilor, care se desfășoară în premieră la Chișinău, Igor Dodon a declarat că „fiecare copil trebuie să crească într-o familie", iar aceasta trebuie să fie formată „exclusiv din mamă si tată".
Europalibera.md

Dodon, discurs instigator la Congresul Familiei: Comunitatea LGBT trebuie scoasă în afara legii

Șeful statului, Igor Dodon, consideră că marșurile și festivalurile organizate de către minoritățile sexuale ar trebui „declarate imorale, să fie condamnate cu fermitate și scoase în afara legii”. Declarațiile au fost făcute de către președintele țării, în timpul discursului său ținut la Congresul familiei, care are loc în perioada 14-16 septembrie curent la Chișinău.
Deschide.md