4.053 vizualizări

Propunerea de a avea 9 zile de vacanță în august pentru bugetari, relatată de presă ca decizie finală și cu titluri colorate

Guvernul Republicii Moldova propune ca zilele de 28, 29 şi 30 august 2018 să fie considerate zile de odihnă pentru bugetari, având în vedere că luni, 27 august, precum și vineri, 31 august, sunt declarate zile de sărbătoare în țara noastră. Proiectul unei asemenea decizii a fost publicat pe site-ul particip.gov.md pentru consultări publice și urmează să fie aprobat de Executiv. Această informație a fost prezentată în mod contradictoriu în presă. Astfel, Telegraph.md a prezentat vacanța de la final de august ca pe un fapt împlinit, având în vedere că titlul știrii sugerează că decizia a fost deja aprobată de Guvern. Newsmaker.md a făcut uz de umor și a ales un titlu mai „colorat” pentru această știre, spunând că „Guvernul dăruiește 9 zile de vacanță la sfârșit de vară”. Ziarulnational.md a formulat cu precizie titlul, spunând clar că este vorba de o propunere și că deocamdată proiectul nu a fost aprobat. Vedeți mai jos selecția de știri.

Moldovenii vor avea 9 zile libere la rând, la sfârșitul verii

Vacanță de nouă zile pentru bugetari la sfârșit de vară. Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale propune ca zilele de 28, 29 și 30 august să se consideră zile de odihnă, iar zilele de 8 septembrie, 29 septembrie și 27 octombrie 2018 – zile lucrătoare, transmite bizlaw.md.
telegraph.md

DOC // NOUĂ zile de ODIHNĂ la sfârșit de august? Guvernul propune ca în ultima săptămână din această vară să NU se lucreze

Cetățenii R. Moldova ar putea avea, la sfârșitul lunii august curent, nouă zile de vacanță. Guvernul propune ca zilele de 28, 29 şi 30 august 2018 să fie considerate zile de odihnă, având în vedere că 27 august, luni, și 31 august, vineri, sunt declarate zile de sărbătoare în R. Moldova.
ziarulnational.md

Молдова отдыхает. Правительство дарит девятидневные каникулы в конце лета

Правительство предлагает сделать выходными днями 28, 29 и 30 августа. Вместо них рабочими станут субботы 8 и 29 сентября, а также 27 октября, отмечается в проекте постановления кабмина.
newsmaker.md