4.456 vizualizări

Pelerinajul lui Igor Dodon pe Athos, văzut ca o realizare unică de anumite instituții media

Aflat pe muntele Athos, președintele Igor Dodon a ținut să le arate internauților, prin fotografii și video-uri făcute publice, aflarea sa în locurile tradiționale de pelerinaj ale ortodoxiei. Astfel, Igor Dodon a publicat pe rețelele de socializare un filmuleț cu momente din timpul vacanței, mai exact urcarea pe muntele Athos. Jurnaliștii au preluat imaginile pentru a relata despre vacanța prezidențială, dar au oferit diferite semnificații și contexte. A-tv.md (instituție media afiliată socialiștilor) a relatat pe un ton triumfalist și părtinitor, subliniind că Igor Dodon este primul președinte din lume care a urcat pe jos pe vârful muntelui Athos. Stiri.md a transmis fidel mândria președintelui Dodon pentru vizita sa în Grecia, titrând: „Dodon şi-a filmat cu drona visul împlinit: Am ajuns în vârful muntelui Athos”. Protv.md a adoptat un stil neutru și echidistant: „Igor Dodon si-a filmat pas cu pas vacanta de pe muntele Athos, a montat un video si l-a publicat pe internet. Unele imagini, filmate cu drona – VIDEO”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Додон – первый в мире действующий президент, который поднялся пешком на самую вершину Афона

Сказано – сделано! Глава государства вместе со своей командой покорили вершину Святой Горы Афон, преодолев всего за день 30 километров. – На вершине Сада Божей Матери, 2033 метров выше уровня моря, около 15 км за 5 часов, – коротко рассказал о восхождении президент.
a-tv.md

Igor Dodon si-a filmat pas cu pas vacanta de pe muntele Athos, a montat un video si l-a publicat pe internet. Unele imagini, filmate cu drona - VIDEO

S-a plimbat cu barca, a urcat muntii si s-a rugat pe la manastiri. Desi se afla de doua zile pe muntele Athos, Igor Dodon nu si-a uitat acasa fotograful. Acesta a publicat pe pagina sa de facebook un video in care isi arata pas cu pas intreaga vacanta, iar multe imagini sunt filmate cu drona.
protv.md

Dodon şi-a filmat cu drona visul împlinit: Am ajuns în vârful muntelui Athos

Igor Dodon se declară mândru că și-a văzut visul împlinit.
stiri.md