4.048 vizualizări

Protestul împotriva demolării cafenelei Guguţă, văzut de jurnaliști: etichete de „eșec” și alte interpretări subiective

Mai mulți oameni protestează marți, 24 iulie, în fața Primăriei Chişinău, împotriva demolării cafenelei Guguţă şi edificarea în locul acesteia a unui clădiri multietajate. Oamenii scandează „Jos mafia!”, „Noi nu cedăm!” și „Năstase e primarul!”. Manifestanţii cer trecerea din domeniul privat în domeniul public a terenului cafenelei „Guguţă”, pentru a împiedica astfel construcţia în acel loc a unui bloc multietajat. La manifestație au ținut discursuri mai mulți lideri PPDA, iar la protest au venit și reprezentanții grupului Occupy Guguță. Today.md a reflectat tendențios protestul, dându-i aprecieri: „Un nou protest eşuat al PAS, PPDA şi PLDM: trei partide au adunat doar câteva zeci de bătrâni în fața Primăriei Chişinău”. Deschide.md a făcut unele interpretări, când a relatat că protestul nu este doar împotriva mafiei imobiliare, pentru că manifestanții au scandat: „Năstase e primarul”; „miliardele înapoi”; „jos mafia”; „Șor la pușcărie”. Adevarul.md a relatat neutru și echilibrat protestul: „VIDEO „Jos Grozavu” Protest la Primăria Chişinău faţă de demolarea cafenelei Guguţă şi edificarea în locul acesteia a unui clădiri multietajate”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Un nou protest eşuat al PAS, PPDA şi PLDM: trei partide au adunat doar câteva zeci de bătrâni în fața Primăriei Chişinău

Încă o acţiune de protest eşuată a opoziţiei de dreapta! La mitingul organizat astăzi în faţa Primăriei Capitalei, de PAS, PPDA şi PLDM, au participat doar câteva zeci de persoane, majoritatea de vârsta a treia. Acest lucru se observă clar din imaginile filmate cu drona, la faţa locului.
today.md

VIDEO „Jos Grozavu” Protest la Primăria Chişinău faţă de demolarea cafenelei Guguţă şi edificarea în locul acesteia a unui clădiri multietajate

Platforma Demnitate şi Adevăr a organizat un protest marţi, 24 iulie, la Primăria Chişinău, faţă de demolarea cafenelei „Guguţă” şi edificarea în locul acesteia a unui centru de busines. Manifestanţii cer trecerea din domeniul privat în domeniul public a terenului cafenelei „Guguţă”, pentru a împiedica în aşa fel construcţia în acel loc a unei clădiri multietajate.
adevarul.md

FOTO // PPDA protestează la Primărie împotriva demolării fostei cafenele „Guguță”

Câteva zeci de oameni protestează în aceste momente în fața primăriei Chișinău împotriva „demolării fostei cafenele «Guguță» din centrul capitalei”. Acțiunea de protest este organizată de către Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA).
deschide.md