3.479 vizualizări

Cum a văzut presa protestul din fața Parlamentului: sute de protestatari sau o mână de oameni?

La Chișinău a avut loc joi, 19 iulie, un nou protest organizat de grupul Mișcarea de Rezistență Națională ACUM, lansat de PAS, PPDA și PLDM. Mai mulți protestatari s-au adunat în faţa Parlamentului şi au cerut îndeplinirea cerințelor din rezoluția adoptată la protestul din 1 iulie 2018, precum şi respectarea solicitărilor din rezoluția Parlamentului European privind situația din Moldova. Evenimentele din centrul capitalei au fost relatate diferit de mass-media și, ca de obicei, numărul participanților prezenți la eveniment a fost interpretat pentru a influența opinia publică. Astfel, Mesaj.md a formulat astfel încât să dea de înțeles că au fost puțini protestatari: portalul a notat în titlu că la protest a fost „o mână de oameni”. De cealaltă parte, Jurnal.md a menționat în știre că la manifestație au fost „sute de oameni”. Moldova.org în schimb a realizat o știre generalistă, în care s-a pus accent pe revendicări.

IMAGINI RELEVANTE făcute cu drona: Marele ”comitet de rezistență națională”, reprezentat de o mână de oameni

O mână de oameni care reprezintă așa-numitul ”comitet de rezistență națională” s-a adunat în fața Parlamentului. Aceștia și-au propus să formeze un lanț uman în jurul Legislativului. Numărul lor este, însă prea mic. Acest lucru este confirmat de imagini din dronă.
mesaj.md

Mișcarea de Rezistență Națională protestează în fața Parlamentului. Manifestanții scandează: „Noi nu cedăm”// VIDEO

Mișcarea de Rezistență Națională protestează în fața Parlamentului. Manifestanții scandează: „Noi nu cedăm”, „Hoții!” și „Năstase e primar”. De asemenea, protestatarii scandează „Candu ieși afară”.
moldova.org

PROTESTUL din fața Parlamentului: Mișcarea de Rezistență a cerut validarea alegerilor şi anularea sistemului mixt // VIDEO

Protestul din fața Parlamentului s-a încheiat. Sute de oameni au cerut implementarea revendicărilor din Rezoluția adoptată la manifestația din 1 iulie și îndeplinirea Rezoluției Parlamentului European
jurnal.md