4.448 vizualizări

Presa despre clasamentul partidelor politice în cel mai recent sondaj: unele triumfă, altele „se prăbușesc”

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar accede patru formațiuni politice: PSRM, PPDA, PDM și PAS. Anunțul a fost făcut public miercuri, 11 iulie, de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, care a realizat un sondaj în perioada 27 iunie – 7 iulie.  Astfel, potrivit cercetării, 49,7% dintre cetățeni și-ar da votul pentru socialiști, 15,9%  – pentru Partidul Platforma DA, 13,5% – pentru democrați și 11,1% – pentru Partidul Acțiune și Solidaritate. Datele sunt valabile doar în cazul votării pe liste de partid, în baza cărora vor accede în Parlament 50 de deputați. Rezultatele sondajului au fost intens mediatizate, iar pe alocuri au oferit spațiu pentru interpretări. Abcnews.md a titrat pe o notă subiectivă, interpretând rezultatul obținut de partidul condus de Maia Sandu: „PAS se prăbușește, voturile Maiei Sandu se mută parțial spre Andrei Năstase”. A-tv.md (instituție afiliată PRSM) a scos în prim-plan rezultatul potențial al socialiștilor: „Igor Dodon și PSRM se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor”. Deschide.md s-a distanțat de aprecieri și calificative și a informat pe o notă neutră: „SONDAJ // Ce partide ar putea accede în Parlament și cu ce rezultate”.

Sondaj: PSRM, aproape să câștige alegerile, PAS se prăbușește, voturile Maiei Sandu se mută parțial spre Andrei Năstase

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar ajunge patru partide. Este vorba despre PSRM, PPDA, PAS, și PDM. Acest lucru rezultă din cel mai recent sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.
abcnews.md

SONDAJ // Ce partide ar putea accede în Parlament și cu ce rezultate

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri arlamentare, în Legislativ ar intra patru partide: PSRM, PPDA, PAS, și PDM. Cel puțin acest lucru reiese din sondajul prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova cu tema „Influența reformelor asupra situației economice și social-politice în Republica Moldova”
deschide.md

Игорь Додон и ПСРМ пользуются наибольшим доверием граждан Молдовы

Президент Республики Молдова Игорь Додон – самый популярный политик в стране, а Партия социалистов пользуется наибольшим доверием граждан нашей страны. Таковы результаты проведенного социологического опроса.
a-tv.md