3.517 vizualizări

Protestul împotriva invalidării mandatului de primar al lui Andrei Năstase, tratat de unele media drept o demonstrație rusofobă și neînsemnată

Mai mulți chișinăuieni au protestat miercuri, 20 iunie, în fața Primăriei, a sediului PDM și în Piața Marii Adunări Naționale împotriva invalidării mandatului de primar al lui Andrei Năstase. Acest protest vine după ce marți seară, Judecătoria Chișinău a decis să nu valideze victoria lui Năstase, invocând existența unei contestații depusă de contracandidatul său socialist din turul al doilea, Ion Ceban. Printre protestatari au fost văzuți proaspătul primar ales, Andrei Năstase, lidera PAS, Maia Sandu, precum și fostul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă. Demonstrația din centrul capitalei a servit drept teren propice pentru manipulare. Kp.md a realizat un material în care a relatat despre evenimentele de la protest, însă accentul a fost mutat de pe mesajul principal al protestului (invalidarea mandatului lui Andrei Năstase) pe rusofobie, prin citarea unei fraze aruncate la întâmplare de un protestatar: „Susținătorii lui Andrei Năstase, care protestează în centrul Chișinăului: Rușilor, vorbiți-vă limba în țara voastră”. Mesaj.md a scos în prim-plan numărul manifestanților și alte declarații de context, lăsând pe plan secundar motivul care i-a scos pe oameni în stradă: „PPDA, PAS şi PLDM au reușit să adune astăzi doar câteva sute de persoane la mitingul în susținerea lui Andrei Năstase”, conferindu-i astfel manifestației un caracter nesemnificativ. Europalibera.org a realizat o știre informativă și echidistantă. Vedeți mai jos selecția de știri.

Сторонники Андрея Нэстасе, протестующие в центре Кишинева: «Эй, русские, на своем языке говорите в России!»

В эти минуты в молдавской столице проходит акция протеста единомышленников непризнанного пока мэра города [видео]
kp.md

Demonstrație de protest la Chișinău împotriva invalidării alegerilor (Galerie foto)

O mulțime de oameni condusă de câștigătorul alegerilor pentru postul de primar al capitalei, Andrei Năstase, mărșăluiesc în centrul capitalei, protestând împotriva tergiversării validării victoriei liderului Platformei DA la turul al doilea de scrutin din 3 iunie.
europalibera.org

PPDA, PAS şi PLDM au reușit să adune astăzi doar câteva sute de persoane la mitingul în susținerea lui Andrei Năstase

Câteva sute de oameni protestează în Piaţa Marii Adunări Naţionale, faţă de decizia de invalidare a alegerilor din 3 iunie. Cel puţin asta arată mai multe imagini filmate cu drona, la faţa locului. Acţiunea de protest este orgabizată de trei formaţiuni – PPDA, PAS şi PLDM, scrie hotnews.md.
mesaj.md