4.756 vizualizări

Interviul lui Ilan Șor despre frauda bancară, cu etichete și informații selectate tendențios

Primarul de Orhei, Ilan Șor, a vorbit duminică, 17 iunie, în cadrul unei ediții speciale „Vesti Nedeli” de la RTR Moldova despre frauda bancară. Ilan Șor susține că nu este vinovat de ce s-a întâmplat în sistemul bancar din R. Moldova și că nu a știut că creditele și banii pe care i-a acordat lui Veaceslav Platon și altor persoane din contul Băncii de Economii nu se vor întoarce în bancă. „Atunci când am conștientizat asta, m-am adresat organelor de drept”, susține Șor. Totodată, el notează că beneficiarul principal al furtului miliardului ar fi Veaceslav Platon, iar dacă procurorii „ar lucra și nu ar ieși în conferințe, banii s-ar găsi foarte repede”. Subiectul interviului a trezit interesul presei, care a relatat  declarațiile primarului de Orhei. În știrea de pe Deschide.md remarcăm o serie de judecăți de valoare, care nu-și au locul într-o știre: „Tupeul condamnatului”, „Ilan Shor a luat forma unui şantaj la scară naţională”, „tupeu marca Shor”. Democracy.md a relatat selectiv informațiile cuprinse în interviul lui Ilan Șor, prezentându-i exclusiv pe Victor și Viorel Țopa în calitate de autori ai fraudei, fără a specifica însă numele principalului beneficiar și fără a oferi alte detalii relevante din interviu. Zdg.md a relatat neutru și echidistant declarațiile lui Ilan Șor, abținându-se de la manipularea informațiilor. Vedeți mai jos selecția de știri.

Tupeu marca Shor // Dacă voi veni la putere voi putea întoarce „miliardul” mult mai repede

Tupeul condamnatului la şapte ani şi jumătate într-un dosar din „Frauda BEM" Ilan Shor a luat forma unui şantaj la scară naţională. Primarul de Orhei a declarat recent la RTR-Moldova că dacă partidul său ajunge la putere, banii dispăruţi vor fi returnaţi "mult mai repede".
deschide.md

Ilan Șor a spus unde este „miliardul” furat din sistemul bancar

Ilan Șor, controversatul primar de Orhei, a vorbit, într-o emisiune de la RTR Moldova, despre fraudele din sistemul bancar. Acesta susține că nu este vinovat de ce s-a întâmplat în sistemul bancar din R.Moldova și că nu a știut că creditele și banii pe care i-a acordat lui Veaceslav Platon și altor persoane din contul Băncii de Economii nu se vor întoarce în bancă. „Atunci când am conștientizat asta, m-am adresat organelor de drept”, susține Șor.
zdg.md

Dezvăluire: Victor și Viorel Țopa sunt printre cei care au furat bani din Banca de Economii

Actualii finanțatori ai Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și al postului Jurnal TV, Victor și Viorel Țopa sunt printre cei care au furat bani din Banca de Economii. Dezvăluirile au fost făcute de către primarul orașului Orhei, Ilan Șor, într-un interviu pentru postul de televiziune RTR.
democracy.md