3.708 vizualizări

Plecarea lui Ion Ceban de la Președinție la Primărie, în vizorul presei

După înfrângerea în alegeri pentru funcția de primar general al capitalei, socialistul Ion Ceban, a anunțat miercuri, 6 iunie, că nu va mai fi consilier prezidențial și purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon, iar de acum încolo va activa în Consiliul municipal Chișinău: „Mă voi dedica în totalitate activității de la Primărie”. Totodată, Ion Ceban s-a arătat convins că în alegerile locale generale de anul viitor îl va învinge pe liderul PPDA Andrei Năstase, proaspăt ales în calitate de primar al orașului. Declarațiile lui Ion Ceban au fost intens mediatizate, iar Kp.md a scos în prim-plan replicile care îl prezintă pe politician drept o persoană muncitoare și altruistă: „De la ora opt dimineața, fără zile libere la Primărie: Ceban a hotărât să se dedice în totalitate Chișinăului”. De cealaltă parte, Cotidianul. md a accentuat demisia din funcția deținută anterior, titrând: „Ceban îl părăsește definitiv pe Dodon”. Agora.md a fost neutră și echidistantă în relatarea acestui subiect: „Ion Ceban demisionează din funcția de purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon”. Vedeți mai jos selecția de știri.

С 8 утра без выходных в примэрии: Чебан полностью решил посвятить себя Кишиневу

Председатель фракции Партии социалистов в Муниципальном совете Кишинева Ион Чебан провел сегодня пресс-конференцию, на которой объявил о ряде принятых им решений.
kp.md

Ion Ceban demisionează din funcția de purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon

Socialistul Ion Ceban, înfrânt în alegerile pentru funcția de primar general de Chișinău, anunță că nu va mai fi consilier prezidențial, funcție pe care a îndeplinit-o până a intra în campania electorală. „Mă voi dedica în totalitate activității de la Primărie”, a declarat Ceban.
agora.md

Ceban îl părăsește definitiv pe Dodon

După ce a fost întrânt în alegerile municipale, socialistul Ion Ceban anunță că nu va mai fi consilier prezidențial și purtător de cuvânt al șefului statului, funcție pe care a îndeplinit-o până a intra în campania electorală.
cotidianul.md