3.803 vizualizări

Schimburi de accent privind nominalizarea Cristinei Balan la funcția de ambasadoare în SUA

Vicepreședinta PDM Cristina Balan este propusă în calitate de ambasadoare a Republicii Moldova în SUA. Anunțul a fost făcut marți, 8 mai, de către liderul democrat Vlad Plahotniuc, în cadrul ședinței săptămânale a formațiunii. În opinia lui, Cristina Balan „este o persoană care cunoaște foarte bine situația din țară, obiectivele guvernării și desigur cunoaște dosarul cooperării dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii”. Candidatura Cristinei Balan urmează a fi aprobată de Guvernul Republicii Moldova și ulterior numită prin decret de Președintele țării. Mai multe instituții media au preluat știrea, reflectând-o din perspectiva politicilor editoriale sau a preferințelor personale. Astfel, Independent.md a evidențiat pe o notă ironică „tehnocrația made in PD”, făcând referire la funcția deținută anterior de Cristina Balan în cadrul Partidului Democrat. Website-ul Telegraph.md l-a scos în prim-plan pe Vlad Plahotniuc, notând în titlu că acesta a făcut anunțul. Agora.md a fost mai detașată și a relatat pe o notă neutră: „Vicepreședinte PDM, propus ambasador al RM în SUA”. Vedeți mai jos selecția de știri.

 

Tehnocrație „made in” PD! Candidatul formațiunii la funcția de ambasador al Moldovei în SUA, vicepreședintele PD responsabil de relații externe

Cel mai bun „specialist” este cel pe care îl cunoști. Probabil acesta a fost criteriul luat în calcul de Partidul Democrat la analizarea candidaturii la funcția de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii după rechemarea lui Aureliu Ciocoi, în noiembrie 2017, după doar patru luni de la numirea în această funcție.
independent.md

Vicepreședinte PDM, propus ambasador al RM în SUA

Vicepreședintele Partidului Democrat Cristina Balan a fost propusă pentru funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut de președintele PDM, Vlad Plahotniuc după ședința săptămânală a formațiunii.
agora.md

Plahotniuc a făcut anunțul! Iată cine este noul Ambasador al Republicii Moldova în SUA

Cristina Balan, vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, va fi noul Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii. Despre aceasta a anunțat azi liderul PDM, Vlad Plahotniuc.
telegraph.md