3.826 vizualizări

Vizita delegației din Moldova la Bruxelles, critici sau laude la adresa autorităților?

Delegația Republicii Moldova, în frunte cu premierul Pavel Filip a întreprins o vizită oficială la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu șefa politicii externe europene, Federica Mogherini, și comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn. La cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere Moldova–Uniunea Europeană s-au discutat despre reformele realizate de autoritățile de la Chișinău în domeniul justiției, combaterii corupției, îmbunătățirii mediului de afaceri și al dezvoltării societății civile. Presa autohtonă a reflectat vizita guvernanților la Bruxelles, însă știrile au fost diferite ca mesaj. Publika.md a arătat partea plină a paharului, selectând citate în care guvernarea era lăudată și trecând cu vederea informațiile criticile la adresa autorităților. La polul opus, Sputnik.md a văzut partea goală a paharului, notând doar că Moldova trebuia să depună mai mult efort în realizarea reformelor. Newsmaker.md a relatat echidistant și informativ, analizând în primul rând cele două condiții impuse guvernului Moldovei pentru ca țara să poată primi o nouă tranșă financiară.

EVALUĂRI ÎNCURAJATOARE! Uniunea Europeană apreciază eforturile autorităţilor de la Chişinău

Uniunea Europeană apreciază eforturile autorităţilor de la Chişinău pentru realizarea reformelor prevăzute de Acordul de Asociere.
publika.md

Молдова может получить первый транш макрофинансовой помощи от ЕС в июле

Для того чтобы получить первый транш макрофинансовой помощи от ЕС, молдавским властям необходимо выполнить еще два условия: обеспечить полную функциональность Национальной органа по неподкупности и принять дополнительный бюджет для антикоррупционных учреждений, чтобы они могли работать.
newsmaker.md

Federica Mogherini: Moldova trebuie să depună mai mult efort... Ce zice Pavel Filip

Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, consideră că Republica Moldova trebuie să depună mai mult efort în procesul de combatere a corupției, de reformare a sistemului bancar, dar și în domeniul electoral. Read more: https://sputnik.md/politics/20180503/18952453/mogherini-moldova-trebuie-sa-depuna-mai-mult-efort-ce-spune-pavel-filip.html
sputnik.md