4.339 vizualizări

Comentariile lui Igor Dodon referitor la loviturile occidentale împotriva Siriei, văzute ca „îngenunchere” de unii și ca sursă de PR de alții

După ce SUA și aliații săi, Franța și Marea Britanie, au efectuat pe 14 aprilie o serie de lovituri asupra Siriei, ca răspuns la utilizarea armelor chimice de către autoritățile siriene, președintele moldovean Igor Dodon a declarat, într-un interviu pentru agenția rusă TASS, că atacul ar fi „ilegal”, condamnând acțiunile statelor occidentale. Declarațiile președintelui au fost preluate sub diferite unghiuri de presa de la Chișinău, fiecare instituție având interpretări diferite. Ziarul Timpul a considerat că prin afirmațiile sale, președintele Dodon „îngenunchează în fața lui Putin”, în timp ce postul Accent TV a interpretat citatele și a formulat un titlu pacifist care nu redă esența declarațiilor („Dodon: Conflictul din Siria trebuie soluționat pe cale politică”), materialul semănând mai curând cu un comunicat politic decât cu o știre. Portalul Europalibera.org a reflectat pe scurt, dar obiectiv și fidel conținutul interviului. Vedeți selecția de știri mai jos:

Dodon îngenunchează în fața lui Putin: Președintele R. Moldova ATACĂ DUR Franța, Marea Britanie și SUA

Președintele moldovean Igor Dodon a criticat atacurile aeriene ale SUA, Marii Britanii şi Franţei în Siria, de la sfârșitul săptămânii. Acesta spune că, acțiunea nu ar fi corespunzătoare, întrucât nu există o anchetă care ar arăta că, conducerea Siriei a folosit arme chimice împotriva populației.
Timpul.md

Președintele Igor Dodon critică loviturile occidentale împotriva Siriei într-un interviu cu agenția Tass

Președintele Igor Dodon a criticat loviturile occidentale împotriva Siriei, de la sfârșitul săptămânii. Într-un interviu cu agenția rusă de știri de stat TASS, Dodon a spus că „Statele Unite, Franța și Marea Britanie au efectuat loviturile înainte de investigarea presupusei folosiri a armelor chimice în Siria” și astfel ar fi pus în pericol ancheta.
Europalibera.org

Dodon: Conflictul din Siria trebuie soluționat pe cale politică

Republica Moldova condamnă acțiunile militare în Siria și pledează pentru desfășurarea unei investigații internaționale pentru a evita agravarea conflictului. Declarația a fost făcută de Președintele Igor Dodon pentru agenția TASS.
Accent TV