4.276 vizualizări

Candidatura Silviei Radu la alegerile municipale din 2018: de la ironii, la titluri „bombastice”

Silvia Radu, primărița interimară a municipiului Chișinău, și-a anunțat pe 10 aprilie intenția de a participa la alegerile locale pentru funcția de primar al capitalei, în calitate de candidat independent. Presa a difuzat cu rapiditate mesajul acesteia, publicat pe o rețea de socializare, având unghiuri de abordare diferite și subliniind, în funcție de interesele editoriale, anumite detalii. Postul de televiziune ProTV nu a ezitat să facă haz de stilul de comunicare al primăriței, titrând ușor ironic că aceasta „se vrea primar general” și incluzând un citat caracteristic în acest sens („Vă spun cu toată sinceritatea că vreau să candidez”). Pe de altă parte, Sputnik.md a publicat o știre senzaționalistă și a ales un titlu care induce în eroare cititorii cu privire la noutatea evenimentului, dat fiind că anunțul era anticipat de majoritatea jurnaliștilor și comentatorilor de ceva timp: „Anunț bombă. Silvia Radu spulberă toate zvonurile”. Radio Europa Liberă a oferit un material echilibrat și neutru, cu titlul informativ și cuprinzător „Silvia Radu își anunță intenția de a candida ca independentă la funcția de primar al Chișinăului”. Vedeți selecția de știri mai jos:

Din primar interimar se vrea primar general. Silvia Radu spune ca va aduna semnaturi pentru a candida independent la localele din Chisinau: "Va spun cu toata sinceritatea ca vreau sa candidez"

Primarul intermiar, Silvia Radu se vrea primar general al capitalei. Aceasta a scris pe pagina sa de facebook ca va candida independent, iar de maine incepe sa adune cele 10 mii de semnaturi.
Pro TV

Silvia Radu își anunță intenția de a candida ca independentă la funcția de primar al Chișinăului

Primărița interimară a Chișinăului, Silvia Radu, a anunțat că va începe, miercuri, procesul de colectare a celor 10 mii de semnături pentru a candida ca independentă la funcția de primar, dar afirmă că nu a luat încă decizia definitiv.
Europalibera.org

Anunț bombă. Silvia Radu spulberă toate zvonurile

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a făcut un anunț important legat de alegerile locale noi care vor avea loc la Chișinău, pe data de 20 mai.
Sputnik.md