3.529 vizualizări

Felicitarea lui Igor Dodon pentru Vladimir Putin în urma alegerilor prezidențiale, între adorație și „companii” dubiose

Președintele Igor Dodon l-a felicitat luni, 19 martie, pe omologul său rus, Vladimir Putin, cu ocazia realegerii sale în funcția de președinte al Federației Ruse. Liderul de la Kremlin a obținut cel de-al patrulea mandat cu 76,67% din voturi, câștigând scrutinul din primul tur. În felicitarea sa, Igor Dodon notează că Rusia „a devenit simbolul speranței pentru toate popoarelor care pledează pentru stabilitate în toate colțurile lumii, pentru o politică internă și externă suverană, pentru valorile tradiționale”. Felicitarea postată pe Facebook a ajuns în atenția presei, provocând mai multe articole în decursul zilei de astăzi. Kp.md a reinterpretat un citat al președintelui, creând un titlu de adorare nedisimulată: „Președintele Moldovei Igor Dodon: Astăzi Rusia în frunte cu Putin a devenit simbolul speranței”. Pe de altă parte, Mesaj.md a specificat că Vladimir Putin a mai fost felicitat de președintele chinez Xi Jinping, cubanez Raul Castro, precum și alți președinți din state dictatoriale: „Companie „selectă” pentru Dodon: Ce lideri de stat s-au mai grăbit să-l felicite pe Putin? ”. Europalibera.org a informat pe un ton neutru și echidistant: „Președintele Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru victoria în alegerile prezidențiale”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Президент Молдовы Игорь Додон: Сегодня Россия во главе с Владимиром Путиным стала символом надежды!

Глава молдавского государства поздравил российского коллегу с переизбранием.
kp.md

Președintele Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru victoria în alegerile prezidențiale

Președintele moldovean Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia realegerii sale în funcție, spunând că este „un mare prieten al Republicii Moldova”.
europalibera.org

Companie „selectă” pentru Dodon: Ce lideri de stat s-au mai grăbit să-l felicite pe Putin?

Majoritatea liderilor de state care s-au grăbit să-l felicite pe Vladimir Putin pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Rusia reprezinta țări nedemocratice.
mesaj.md