4.256 vizualizări

Candidatura Victoriei Iftodi în funcția de ministră a Justiției, între accente gender și figurație politică

Judecătoarea de la Curtea Constituțională Victoria Iftodi a fost propusă marți, 13 martie, la funcția de ministră a Justiției. Anunțul a fost făcut de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la două zile de la demisia lui Alexandru Tănase din această funcție. Informația a ajuns în atenția presei și a devenit rapid o știre. Sputnik.md a scos în prim-plan că viitoarea ministră este femeie și că a făcut parte din Guvern: „PD a decis cine va fi ministru al Justiției. Este femeie și fost membru de Guvern”. Publika.md (instituție media afiliată PDM) și-a construit știrea exclusiv din declarațiile lui Vlad Plahotniuc: „Vlad Plahotniuc: Candidatura PDM la funcţia de ministru al Justiţiei este Victoria Iftodi”. Diez.md a relatat mai complex subiectul, oferind atât informații de background despre Victoria Iftodi, cât și informații de procedură: „PDM propune un nou candidat la funcția de Ministru al Justiției. A fost colegă cu Igor Dodon în Guvernul Tarlev”. Vedeți mai jos selecția de știri.

PD a decis cine va fi ministru al Justiției. Este femeie și fost membru de Guvern

Locul lui Alexandru Tănase la șefia Ministerului Justiției ar putea fi luat de o femeie, care a mai deținut funcția de ministru al Justiției în perioada guvernării comuniste.
sputnik.md

PDM propune un nou candidat la funcția de Ministru al Justiției. A fost colegă cu Igor Dodon în Guvernul Tarlev

Partidul Democrat din Moldova propune un nou candidat la funcția de ministru al Justiției. Este vorba despre Victoria Iftodi, în prezent judecătoare la Curtea Constituțională. Anunțul a fost făcut de către Vlad Plahotniuc, liderul PDM, în cadrul unui briefing săptămânal.
diez.md

Vlad Plahotniuc: Candidatura PDM la funcţia de ministru al Justiţiei este Victoria Iftodi

Candidatura PDM la funcţia de ministru al Justiţiei este Victoria Iftodi. Anunţul a fost făcut de preşedintele democraţilor, Vlad Plahotniuc, după şedinţa săptămânală a partidului.
publika.md