4.070 vizualizări

Demisia directorului SIS, Vitalie Pîrlog, prilej de exclusivități jurnalistice

Vitalie Pîrlog a demisionat din funcția de Director al Serviciului Informații și Securitate (SIS). Potrivit unui comunicat al Parlamentului, luni, 19 februarie, Vitalie Pîrlog a depus cererea respectivă, invocând „dorința de a continua reformele inițiate la Comisia de Control al Fișierelor INTERPOL”. Presa a relatat pe larg despre acest subiect, iar titlurile știrilor au făcut diferența. Rtr.md a notat că demisia survine la nici două luni de la învestire: „Vitalie Pârlog și-a dat demisia din fruntea SIS, la nici două luni de la învestire”. Tribuna.md a ales să reflecte știrea ca pe una exclusivă, cu un titlu ușor senzaționalist, deși informația provine dintr-un comunicat de presă accesibil pentru toate instituțiile de presă: „Exclusiv: Motivele ce au stat la baza demisiei lui Vitalie Pîrlog din funcția de director al SIS”. Zdg.md a relatat pe un ton informativ și neutru: „De ce directorul SIS a depus cererea de demisie”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Vitalie Pârlog și-a dat demisia din fruntea SIS, la nici două luni de la învestire

Printr-un comunicat de presă emis de Parlamentului Republicii Moldova, a fost dezvăluit motivul oficial care l-a făcut pe Vitalie Pârlog să plece de la SIS.
rtr.md

De ce directorul SIS a depus cererea de demisie

Vitalie Pârlog a solicitat Parlamentului inițierea procedurilor privind demisia din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Cererea de demisie a fost depusă ieri, 19 februarie, anunță Parlamentul într-un comunicat de presă.
zdg.md

EXCLUSIV: Motivele ce au stat la baza demisiei lui Vitalie Pîrlog din funcția de director al SIS

Surse din Parlament au comunicat pentru TRIBUNA care sunt motivele incluse de Vitalie Pîrlog în cererea sa de demisie din funcția de director al SIS.
tribuna.md