3.923 vizualizări

„Războiul” declarațiilor în vizorul presei

După ce liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat la emisiunea „Politica” de la TV8 din 12 februarie că Maia Sandu și Vlad Plahotniuc ar fi participat la o întâlnire la Washington, ambele partide (PAS ȘI PDM) neagă informația. Știrea că cei doi s-ar fi întâlnit a fost dezmințită și intens mediatizată. Presa a relatat informația într-o manieră diferită. Lifenews.md a punctat despre „cearta” iscată pe rețelele de socializare dintre Maia Sandu și Renato Usatîi, recurgând și la etichetări: „Politicienii de Facebook”. Independent.md a notat doar declarațiile lui Renato Usatîi făcute în cadrul emisiunii de la TV8:  „Sandu s-a întâlnit cu Plahotniuc și i-a spus franc că nu va face niciun fel de coaliție cu acesta! Usatîi: Am început chiar să o respect”. Agora.md a relatat pe un ton neutru despre întregul tabloul al declarațiilor: „Doi neagă, al treilea afirmă. PAS și PD spun că liderii lor nu au discutat la Washington, așa cum declară Usatîi”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Politicienii de Facebook, Renato Usatîi și Maia Sandu nu și-l pot împărți din nou pe Vlad Plahotniuc. Usatîi o provoacă, Sandu reacționează isteric

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, dezminte afirmațiile făcute de președintele formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, că s-ar fi întâlnit cu șeful democraților, Vlad Plahotniuc. Mai mult, ea îl acuză pe Usatîi că cerșește atenție mediatică prin minciuni.
lifenews.md

Doi neagă, al treilea afirmă. PAS și PD spun că liderii lor nu au discutat la Washington, așa cum declară Usatîi

După ce liderul PN, Renato Usatîi, a declarat la emisiunea „Politica” de la TV8 că Maia Sandu și Vlad Plahotniuc ar fi participat la o întâlnire la Washington, ambele partide neagă informația.
agora.md

Sandu s-a întâlnit cu Plahotniuc și i-a spus franc că nu va face niciun fel de coaliție cu acesta! Usatîi: Am început chiar să o respect

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a avut o întâlnire cu președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în cadrul căreia liderul PAS i-a spus direct că refuză orice colaborare cu PD.
independent.md