3.847 vizualizări

Schimbul de replici dintre Silvia Radu și Mihai Moldovanu, între scântei și supărări

La ședința săptămânală de la Primăria Chișinău din 5 februarie a avut loc un schimb de replici dintre primărița interimară a capitalei, Silvia Radu, și șeful direcției Sănătate, Mihai Moldovanu. Silvia Radu l-a acuzat pe Mihai Moldovanu că ar face business la Spitalul municipal nr.1 și că ar organiza diverse petreceri în cadrul instituției. Totodată, aceasta a declarat că Mihai Moldovanu ar trebui să dea dovadă de onoare și bărbăție și să-și prezinte demisia. Acest schimb de replici a fost preluat de presă, care a relatat pe larg și a folosit intens epitete pentru a descrie cele întâmplate, unele instituții îndreptându-și atenția mai curând pe animozitatea dintre cei doi funcționari decât pe valoarea de știre a evenimentului. Prime.md a notat că a fost o „ședință cu scântei”, Deschide.md a remarcat „Silvia Radu supărată foc pe Moldovanu”. Radiochisinau.md a adoptat o tonalitate neutră și sobră: „Primarul interimar Silvia Radu i-a cerut demisia șefului Direcției sănătate. Mihai Moldovanu a refuzat”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Şedinţă cu scântei la Primăria Capitalei. Silvia Radu cere demisia lui Mihai Moldovanu

Şedinţă cu scântei la Primăria Capitalei. Edilul interimar i-a cerut şefului Direcţiei Sănătate, Mihai Moldovanu, să-şi dea demisia. Scandalul s-a iscat după ce Silvia Radui l-a surprins, în timpul unui control inopinat, pe şeful direcţiei împreună cu mai mulţi medici, la o petrecere organizată în timpul orelor de muncă, la Spitalul municipal numărul 1.
prime.md

Primarul interimar Silvia Radu i-a cerut demisia șefului Direcției sănătate. Mihai Moldovanu a refuzat

Primarul interimar al Capitalei Silvia Radu a cerut demisia șefului Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu. Cererea vine după ce la sfârșitul săptămânii trecute, primarul interimar a fost inspecție la Spitalul Municipal nr.1 și a găsit mai multe nereguli, inclusiv faptul că acesta împrună cu administrația spitalului participau la un prânz în timpul orelor de muncă.
radiochisinau.md

Silvia Radu supărată foc pe Moldovanu: Ar fi un gest de bărbăție să-mi fie azi prezentată demisia

Primarul interimar Silvia Radu a cerut demisia şefului Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu. Edilul a menţionat în şedinţa de azi a Primăriei că săptămâna trecută a efectuat o vizită inopinată la Spitalul nr. 1 din capitală şi l-a suprins pe Moldovanu benchetuind alături de directorul instituţiei şi şeful fracţiunii Partidului Liberal din cadrul Consiliului Municipal, Ion Ceban.
deschide.md